Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

delo služba

Sreda, 5. 11. 2014, 15.49

8 let

Sedem znakov, da vas sodelavci ne marajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kako prepoznati, da greste sodelavcem na živce, in kako to popraviti?

Včasih počnemo stvari, ki gredo ljudem okoli nas preprosto na živce, sami pa se tega sploh ne zavedamo. Na spletni strani Lifezap svetujejo, kako prepoznati opozorilne znake, če nam sodelavci ali bližnji tega, kaj jih moti, ne povedo jasno in glasno?

Način, kako vas gledajo Zlobni, posmehljivi pogledi, pogledi gnusa … Vas včasih kar spreleti, ko ujamete hladen pogled? Ni vedno nujno, da to vzamete osebno, kdaj ima ta človek slab dan in se pač znaša nad vsemi. Če so ti pogledi pogostejši, premislite, kaj ste tisti trenutek počeli oziroma kaj bi bilo lahko v vašem vedenju moteče.

Vedno ste vsega krivi vi Vedno okrivijo vas, ko gre kaj narobe? Tudi če ste le del ekipe ali gre za težavo, ki vas sploh ne zadeva? Potem je to znak, da jim niste všeč.

Govorice So vas dosegle neresnične govorice … o vas samih? Morda niste priljubljeni ali pa vam drugi zavidajo in vas zato opravljajo.

Pogosto ste spregledani Se sodelavci skupaj odpravljajo na kavo ali kosilo, vas pa nikoli ne povabijo zraven? Še en znak, da vas nimajo najrajši. Morda ste le preveč pasivni, presenetite jih in jih na kavo povabite sami. Če se na vabilo ne bodo odzvali, potem poiščite družbo drugod.

Vedno ste zadnji na vrsti Vas vedno spregledajo pri vznemirljivih in zabavnih delovnih nalogah? Ste vedno le rezerva? Take izkušnje so še posebej boleče v športnih moštvih in ekipnih projektih.

Vaši delovni pripomočki so vedno pokvarjeni Nedelujoče slušalke, počasen računalnik, izginule škarje, porabljen lepilni trak … Če se to vedno dogaja vam, potem ne gre za naključje, ampak vam sodelavci morda preprosto nagajajo. Rešitev? Takšne delovne pripomočke zaklenite v predal pisalne mize ali pa kupite svoje in jih nosite s seboj domov.

Ljudje strmijo v vas Ste opazili čudne poglede na službenih hodnikih ali ugotovili, da sodelavci strmijo v vas? Premislite, ali ste storili kaj, s čimer bi se jim lahko zamerili. Če vam ne pade nič takšnega na pamet, gre morda le za to, da se pač ne ujemate.

Ne spreglejte