Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
9.52

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Barbie PR članek igrače

Petek, 19. 10. 2018, 9.52

5 let, 6 mesecev

Pridružite se Barbie aktivaciji in bodite, karkoli si želite!

Oglasno sporočilo
Barbie | Foto: Iva Džudović @ljubezniva

Foto: Iva Džudović @ljubezniva

Vse od leta 1959 je punčka Barbie navdihovala neomejen potencial v vsakem dekletu in vedno je verjela, da je opolnomočenje deklet v njihovem zgodnjem otroštvu ključ do njihovega polnega potenciala.

Punčka Barbie kot navdih in zgled

V šestdesetih in sedemdesetih letih je Barbie blestela kot filmska zvezda, fotomodel in olimpijska atletinja, preizkusila pa se je tudi v vlogi navijačice in stevardese. V osemdesetih se je zaposlila kot blagajničarka, postala je učiteljica aerobike, veterinarka in astronavtka ter tako dokazala svojo prisotnost na različnih področjih.

V devetdesetih letih je naredila korak dlje in vstopila na teren, kjer dominirajo moški. Kandidirala je za predsednico in si našla delo kot mornariška podčastnica, narednica v mornariški pehoti, gasilka in pilotka. V zadnjem desetletju je Barbie delo iskala predvsem v hitro rastočem zasebnem sektorju in se našla v vlogah računalniške inženirke, napovedovalke, modne oblikovalke, arhitektke, režiserke … Barbie se je odločila, da bo, karkoli si želi.

Lahko si karkoli!

Foto: Iva Džudović @ljubezniva | Foto: Foto: Iva Džudović @ljubezniva

Barbie je z več kot 180 navdihujočimi karierami skupaj s svojimi prijatelji in družino od samega začetka mlade deklice spodbujala, naj si dovolijo sanjati ter naj uresničujejo svoje želje in sanje. Deklicam je sporočala, da se vse steklene stene, s katerimi se bodo srečale kasneje v svojem življenju, lahko razbijejo ter da med njimi in njihovimi sanjami stojita zgolj meja njihove domišljije in odločnost. In če bodo v življenje vstopale z mišljenjem, da lahko dosežejo karkoli, nobene sanje ne bodo prevelike, nobena ideja ne bo nepredstavljiva in nobena možnost ne bo nedosegljiva.

Barbie spodbuja deklice, naj zaupajo vase

Raziskave so pokazale, da se dekletom od petega leta slabša samopodoba in vidijo nasprotni spol kot bolj pameten, kar pomeni, da izgubljajo zaupanje vase in v svoje kompetence. Kulturni stereotipi, implicitna pristranskost in zastopanost spolov v medijih seveda pomembno prispevajo k temu. Barbie, ki od nekdaj poudarja vlogo ženske in ji poskuša povečevati samozavest, je usmerjena v financiranje raziskav, ki poudarjajo pozitivne vzornike in mobilizacijo skupnosti k podpori deklet skozi projekt Dream Gap.

Vabimo vas, da spodbudite domišljijo deklet s punčko Barbie!

Balerina, zdravnica, veterinarka, astronavtka, kuharica, predsednica države … Lahko si karkoli! Prav tako kot Barbie. V sklopu Barbie aktivnosti #LahkoSiKarkoli vam od 19. do 28. oktobra 2018 vsi hipermarketi Mercator po Sloveniji ponujajo 30-odstotni popusa na celoten asortiment Barbie.

V sklopu znižanja v Mercatorju Šiška 20. oktobra in v Mercatorju Celje 27. oktobra pripravljajo tudi dogodek z Barbie, poslikavo obraza in fotosteno.

Pridružite se nam in bodite, karkoli si želite!

#LahkoSiKarkoli

Naročnik oglasnega sporočila je Sidera d. o. o.

Ne spreglejte