Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2012,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 7. 8. 2012, 8.01

8 let

Pet najboljših razlogov, zakaj se morate poljubljati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nežni, strastni, igrivi ... Poljubi nam polepšajo dan, ovrednotijo naše razmerje, nas osrečujejo in tolažijo ... a poljubi so tudi veliko več.

Še se spomnite tistega neverjetno opojnega občutka, ko so se vajine ustnice prilivale druga v drugo, ko so vajini poljubi prekrivali vajina telesa, ko so bile vaše ustnice rdeče in zatečene in ko ste po vsakem končanem poljubu hrepeneli po novem?

Čeprav se je danes vaša strast umirila in so vaše ustnice bolj ali mal osamljene in se zadovoljijo samo s kakšnim bežnim poljubom, je prišel čas za spremembo.

Predstavljamo vam pet razlogov, ki vas bodo prepričali, da se boste to poletje poljubljali pogosteje.

Za vitko in mlajše telo To ne pomeni, da lahko preskočite obisk v telovadnici, ampak dejstvo je, da bo nekaj dolgih francoskih poljubov na dan pripomoglo k hitrejšemu hujšanju. Poleg tega boste z rednimi strastnimi "treningi" upočasnili celo staranje. Ker pri poljubljanju delajo različne obrazne mišice, boste preprečili prehitro "povešanje" obrazne kože, nekateri strokovnjaki celo zatrjujejo, da se boste z redno vadbo pomladili tudi za 15 let. Vredno je poskusiti, kajne?

Zmanjšuje stres Študija univerze v Pensilvaniji iz leta 2009 je dokazala sproščujoče učinke poljubljanja. Raziskovalci so pri študentih, ki so se poljubljali, merili raven kortizola, tako imenovanega hormona stresa, in ugotovili, da se je po poljubljanju znižala, kar nakazuje na sproščenost.

Poveča imunost proti virusom Med poljubljanje si partnerja izmenjujeta veliko bakterij, a tudi virusov. Nekateri strokovnjaki so prepričani, da se s poljubljanjem naše telo počasi navaja na vdor virusov in ga prisili k proizvodnji protitelesc. Redno poljubljanje zato okrepi naš imunski sistem, naše telo pa navaja na grozeči vdor nadležnih virusov.

Znižuje simptome sezonskih alergij Vas mučita sezonsko kihanje in smrkanje? Dolgi in strastni poljubi vam lahko pomagajo. Manjša japonska študija je pri parih, ki se poljubljajo najmanj pol ure na dan, dokazala manjšo vsebnost alergenov v krvi.

Za zdrave zobe Francosko poljubljanje spodbuja proizvodnjo sline, ki vaše zobe ščiti pred škodljivimi bakterijami. Na ta način boste zavirali nastanek kariesa in se izognili bolečim vrtanjem pri zobozdravniku.

Ne spreglejte