SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naučite otroka razmišljati: Vedno je še kakšna druga pot

4

termometer

Ena od pomembnejših vrednot, ki jih starši lahko damo otroku, je občutek, da se vedno da tudi drugače, da moraš pač še enkrat poskusiti - na drugačen način, in da ni nikoli tako slabo, kot se ti zdi.

"Seveda kot starš nikoli ne veš, kateri nauki so se otroka 'prijeli', a upaš, da bodo znali poiskati nove, drugačne poti," razmišlja Nastja Mulej, licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja (Šest klobukov in lateralno razmišljanje), ki vodi različne šole razmišljanja za starše kot tudi otroke.

Verjetno si vsi želimo samostojnega otroka, ki se bo znal hitro in primerno odločati ter ga križi in težave življenja ne bodo potrli, ampak spodbudili. Tukaj Nastja Mulej poudarja, da moramo prav starši otroka spodbuditi k zavestnemu razmišljanju.

"Otroku morate pomagati tudi pri tem, da bo znal razmišljati, najti v življenju možnosti, izkoristiti priložnosti, načrtovati in se odločati."

Nastja Mulej predlaga, da za spodbujanje kreativnega mišljenja pri svojih otrocih ali učencih uporabljate spodnje predloge.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin