Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2010,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 7. 12. 2010, 8.12

8 let

Moški pozor: prihaja nakupovalna mrzlica!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kako ukrotiti žensko, veliko ljubiteljico "šopinga" in brezglavega nakupovanja, v teh prazničnih decembrskih dneh? Težko!

Izložbe nikoli niso tako vabljive in zapeljive kot zadnji mesec leta. Načičkane in napolnjene z vsemi možnimi "življenjsko nujnimi" potrebščinami, poudarjene s svetlikajočimi se napisi in vpadljivimi lučmi in, seveda, opremljene z velikimi napisi, ki obljubljajo izredno ugodne cene, dobesedno vsrkajo v svoje trgovine številne ženske, ki lahko v nekaj pičlih minutah spraznijo svojo denarnico in domov odnesejo kup bolj ali manj neuporabnih zadev.

Ni malo parov, ki se prav v tej decembrski mrzlici znajdejo sredi kočljive situacije, ki od njih zahteva dobro mero potrpljenja in medsebojnega razumevanja. In medtem ko ona dan za dnem hodi domov s polnimi rokami najrazličnejših vrečk, se on dan za dnem zgraža, računa in računa (le v kakšen minus bo šla ta mesec?!), obupava in ... bolj ko se bliža konec meseca ... dobesedno besni!

Skromnost in potrpljenje

Ženske in moški se razlikujemo tudi v pojmovanju nujnosti prazničnih nakupov. Seveda obstajajo tudi izjeme. Toda dejstva ostajajo jasna, moški so veliko bolj praktični in razumni, kar velja tudi pri izbiri daril. Ženske po drugi strani, tudi zaradi svoje bolj čustvene in impulziven narave, hitreje podležejo zvitim marketinškim vizualnim prijemom, ki v njih vzbudijo brezglavo nakupovalno žilico.

Vse skupaj na prvi pogled zgleda precej brezupno, a z nekaj nasveti bosta tudi vidva preživela nekoliko manj stresen december:

Nekaj pa seveda lahko storite tudi moški. S stavkom: "Draga, kaj če bi letos decembra nekoliko privarčevala in najinim prijateljem in sorodnikom kupila le simbolična darila? Januarja bi te rad odpeljal na Maldive ..." Verjamemo, da se bo marsikatera odpovedala nakupovalni mrzlici ... ali pa se bo morda na žalost samo izkazalo, da ima polne vrečke dobrin raje kot vas na romantičnih Maldivih!

Ne spreglejte