Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2018,
4.04

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

Natisni članek

rak dobrodelnost Lucija Mlinarič

Petek, 25. 5. 2018, 4.04

5 let, 10 mesecev

Ko je Lucija prvič zbolela, je imela komaj 25 let, zdaj se je bolezen vrnila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

Primorsko kotalkarico, borko z veliko začetnico, je bolezen prvič poskusila ustaviti na vrhuncu kariere pred petimi leti, kljub ponovitvi pa zre v življenje neverjetno odločno, z jekleno voljo in pozitivno energijo.

Lucija Mlinarič, naša najuspešnejša kotalkarica, vrhunska športnica in trenerka, je za rakom dojk zbolela pred petimi leti. Takrat je zahrbtno bolezen premagala, še več, vrnila se je v šport in na evropskem prvenstvu v umetnostnem kotalkanju osvojila dve zlati medalji.

Zdaj se je bolezen vrnila, Lucija pa je tudi tokrat odločena, da je zmaga v njenih rokah.

Goriška brda
Trendi Kupite steklenico izbranega vina iz Brd in s tem pomagajte Luciji!

Ko je prvič zbolela, je imela komaj 25 let. Sprva je bilo težko, a je bolezen sprejela, jo vzela kot izziv in o njej odkrito spregovorila. "Takrat sem vedela, da je samo rak na dojki in bezgavkah in nekako sem si določila, da v enem letu ozdravim. To se je tudi zgodilo," je povedala.

Lucija Mlinarič | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Bolezen se je vrnila v agresivnejši obliki

A po treh letih se je bolezen vrnila, tokrat v hujši obliki. Metastatski rak dojke se je razširil na možgane, pljuča, jetra in kosti. "Bila so tudi kritična obdobja, lansko jesen sem bila zelo slaba, težko sem hodila, veliko sem spala, bila sem brez moči."

Kljub temu še vedno žari od pozitivne energije in ljubezni do življenja. Uteho najde v fantu in družini, v najtežjih trenutkih pa jo razveseli nečakinja Karolina. "Zdaj sem malo sem čustvena, ampak ... Karolina se je rodila leto po prvi bolezni, ko sem bila operirana, to je bilo septembra. Ona je zame življenje, ker se mi zdi, da se je z njo tudi zame začelo življenje."

Lucija z nečakinjo Karolino | Foto: Planet TV Lucija z nečakinjo Karolino Foto: Planet TV

Po pol leta prvič na kotalkah

Lucijo smo obiskali na njenem rodnem Goriškem in na gradu Kromberk je prvič po polletnem premoru znova obula kotalke in se lahkotno zapeljala po asfaltu. Ko je leta 2015 končala športno kariero, je postala trenerka, a ji bolezen preprečuje, da bi otroke učila kotalkanja.

Čeprav naj bi bila njena oblika raka neozdravljiva, Lucija verjame v čudeže. Če je bolezen prebolela prvič, jo lahko še drugič.

Lucija Mlinarič | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Pomagajmo Luciji, da premaga bolezen

Pri tem ji lahko pomagate tudi vi. Na našem portalu poteka dražba vin iz Goriških brd, ki so jih podarili tamkajšnji vinarji, celoten izkupiček pa bo namenjen za Lucijino zdravljenje.

Sodelujte na dobrodelni dražbi

Ne spreglejte