SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako izbrati poročnega fotografa?

3

termometer

 | Foto:
Čeprav danes vsak fotografira, se vseeno spodobi, da si ženin in nevesta za najbolj slovesen dan v svojem življenju omislita profesionalnega fotografa, ki bo poskrbel za nepozabne fotografije.

Kakšne so želje Najprej se morate odločiti, kakšne fotografije oziroma kakšen fotografski stil vam je všeč. Bodo črno-bele s pridihom dramatičnosti, spontane, da ljudje sploh ne bodo vedeli, kdaj se jih slika, ali klasično romantične z vsem, kar spada zraven? Morda kar vse od tega? Za nasvet vprašajte prijatelje, naj vam pokažejo svoje poročne fotografije, ali pobrskajte po internetu za imeni fotografov, kjer je veliko izbire in si lahko ogledate njihovo delo.

Pogovorite se s kandidati Potem ko boste imeli nekaj primernih kandidatov, se z vsakim posebej pogovorite o svojih željah in pričakovanjih. Če še niste videli njihovih poročnih fotografij, naj vam jih nekaj pošljejo na ogled. Pozanimajte so o njihovem načinu dela, kakšna je njihova oprema, ali imajo s seboj asistenta, skratka bodite radovedni in vprašajte vse, kar vas zanima. Morda ni odveč vprašanje, kaj se zgodi, če fotograf ne more priti na poroko – ali pošlje zamenjavo?

Sklenite kupčijo Ker fotograf nikoli ni majhen strošek, je pametno razmisliti, kako pri njem prihraniti. Ponujamo vam nekaj rešitev:

– Najprej določite vsoto, ki ste jo pripravljeni nameniti za poročnega fotografa, zavedati pa se morate, da se vsako znano ime plača. Če boste izbrali priznanega fotografa, bo strošek veliko večji, kot če se odločite za manj razvpitega, fotografije pa morda enako kakovostne. – Kdor prej pride, prej melje … Prej ko se boste odločili za fotografa, bolj razumna bo cena. Izbor poročnega fotografa v zadnjem hipu je katastrofa, saj lahko poviša svojo ceno, ker ve, da nimate druge izbire. – Fotografa ne potrebujete ves čas na poroki, njegov čas lahko omejite zgolj na obred, za preostale fotografije pa naj poskrbijo priči in svatje. – Pogajajte se! Nikjer ne piše, da se poročni fotografi niso pripravljeni pogajati, vprašanje je le, koliko. Morda potrebujete le del njegovih storitev, kar lahko precej spremeni ceno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin