Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
9.22

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Zepter

Natisni članek

advertorial Zepter Bioptron alergija svetlobna terapija

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 9.22

2 meseca

Bolnemu sinu je pomagala sama: s svetlobo in z lastno kozmetiko

Vsebino omogoča Zepter

Najprej je pomagala otroku, potem še sebi. Ko je zdravstvo obupalo, je Julija Sojič stvari vzela v svoje roke: spremenila je življenjske navade, razvila lastno kremo in pomoč našla tudi v svetlobi.

Julija Sojič se je s prvim večjim zdravstvenim izzivom spopadla pred leti, ko je precej neuspešno tavala po zdravstvenih ustanovah, kjer bi pomagali sinu, ki je imel hude težave z alergijami in atopijskim dermatitisom. Težave so bile resne in, čeprav je pozneje ugotovila, da je sin alergičen na več vrst hrane in celo na vodo, uradni krvni testi sploh niso potrdili nobene alergije. "Imel je majhno količino več alergenov in ta skupek mu je povzročil takšno reakcijo," se danes spominja Julija, ki je kmalu začela razmišljati o alternativah.

"Vse, kar sem od uradne medicine dobila za lajšanje atopijskega dermatitisa, so bile kortikosteroidne kreme, ki sicer lajšajo simptome, vendar imajo kar nekaj stranskih učinkov," med drugim tudi tanjšanje povrhnjice. Julija se je zato vrgla v akcijo in razvila svojo kozmetiko, sinovo zdravljenje pa je dopolnila tudi s svetlobnimi terapijami. "O barvni in svetlobni terapiji sem prvič slišala na fakulteti, zato sem raziskovala dalje in na spletu našla napravo Bioptron," zelo kmalu pa je nato ugotovila, kako neverjetni so učinki svetlobne in barvne terapije na dobro počutje njenega sina.

"Spremenili smo življenjski slog, veliko pozornosti posvečamo tudi prehrani," iz jedilnikov so izločili jajca, mleko in mlečne izdelke, izbirajo predvsem lokalne in bio izdelke in se izogibajo pripravljeni hrani, ki je polna škodljivih aditivov.

Veliko spremembo pa je v njihov vsakdan prinesla tudi svetlobna terapija, s katero je Julija pomagala ozdraviti sinovo alergijo in atopijski dermatitis. "Odkar sem začela uporabljati Bioptron, nima več težav z dermatitisom."

 | Foto:

Ko je njeno telo klonilo, ga je spravila k sebi tudi z Bioptronom

Jeseni je klonilo tudi njeno zdravje, ko je domnevno zbolela za mononukleozo in se ji je popolnoma porušil imunski sistem. "Bolezen mi je načela jetra in vranico. Nujno sem morala poiskati nekaj, kar bi mi pomagalo." Ker ji tudi v njenem primeru medicina ni pomagala, se je zatekla k že dobro poznani svetlobni terapiji: "Redno sem se osvetljevala in hkrati gradila na imunskem sistemu." Zbolela je septembra lani, danes se počuti veliko bolje. "Res sem hitro ozdravela, ponavadi ta bolezen traja veliko dlje."

V svojem salonu bo tudi drugim povrnila ravnovesje

Julija se veliko ukvarja z energijskimi in refleksoterapijami, veliko dela tudi z otroki. Svoje veščine pri delu izpopolnjuje tudi s svetlobno in z barvno terapijo. "Kmalu bom odprla svoj salon, v katerem bomo med drugim izvajala tudi terapije z Bioptronom."

Za zdaj s svojim Bioptronom pomaga predvsem znancem in prijateljem, tudi najmlajšim. "Odlično se je izkazal v boju proti trdovratnemu kašlju pri otrocih, v kombinaciji z refleksoterapijo lahko dosežem res neverjetne učinke," ugotavlja Julija, ki pri tem še doda: "Se mi zdi, da je to moje poslanstvo."

V svojem salonu bo skrbela za celostno obravnavo svojih strank – tako prek refleksoterapije, energetske terapije in barvne ter svetlobne terapije. Kombinacija vseh svojih znanj se je po njenih izkušnjah izkazala za odlično orodje v boju za boljše počutje – tako telesno kot umsko.

 | Foto:

Pomembna pa je tudi duhovna komponenta: treba je poiskati način, da se sprostimo in si ne dovolimo, da bi različni zunanji dejavniki vplivali na naše počutje. Pomagamo si lahko z različnimi tehnikami sproščanja, kot so joga in meditacija, vendar Julija ob tem še poudari: "Moramo pa se naučiti tudi sprejeti svoja čustva in se z njimi pomiriti. Posameznika prek energijskih terapij usmerim, na katerih čustvih mora najbolj delati."

Za konec pa še zadnji nasvet: "Ko uvajamo spremembe, se moramo lotiti celostne spremembe življenjskega sloga in pri tem ima pomembno vlogo tudi svetlobna terapija."

Ne spreglejte