Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2016,
9.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

ženska britje Nivea

Četrtek, 31. 3. 2016, 9.16

6 let, 7 mesecev

Razvoj britja telesa – od srednjeveške bolečine do NIVEA miline

Oglasno sporočilo
Nivea PR

Gladke in negovane noge niso le čudovite na otip, temveč tudi lepe na pogled. Toda katera metoda zagotavlja najboljši rezultat? 

V antiki so si pomagali z najrazličnejšimi mešanicami. Cesarica Popeja, druga žena rimskega cesarja Nerona, je prisegala na mešanico smole, kisa, kozjega žolča, kačjega prahu in posušenega bršljana. Pripomoček za ta mučni postopek so bile včasih tudi majhne odprte školjke, ki so jih uporabljali kot pincete. Daleč najbolj bolečim lepotnim ritualom so se podrejale Grkinje. Svoje dlačice so žgale s pomočjo posebne luči. Kljub vsemu pa so ženske zelo redko uporabljale rezila ali britve – zaradi pomanjkanja ostrine so te uporabljali zgolj za krajšanje dlak, ne pa za britje ob koži. 

Prvi v celoti ohranjen recept za odstranjevanje dlačic izvira iz sveta haremov. Ženske so segrevale mešanico sladkorja, vode in limone ter jo namazale na kožo. S pomočjo bombažnih trakov so odstranile dlačice, vključno s korenino. Pozneje se je na podoben način uporabljal tudi med, vendar tudi ta postopek ni potekal brez bolečin. Toda ženske so vse mučne postopke sprejemale pod geslom za lepoto je treba potrpeti.

Danes lahko izbiramo med številnimi manj bolečimi metodami, a te niso nujno prijaznejše do kože. NIVEA zdaj ponuja optimalno rešitev: nežno in temeljito odstranjevanje dlačic v kombinaciji z zaščitno nego kože.

Britje, ki neguje

Novo negovalno britje NIVEA združuje prednosti brivnikov za enkratno uporabo in sistemskih brivnikov ter povezuje britje in nego.

Nivea PR | Foto:

Linija za negovalno britje NIVEA Protect & Shave 

Brivnik z vrtljivim zglobom NIVEA PROTECT & SHAVE 

Inovativni vrtljivi zglob s petimi kakovostnimi rezili v elegantnem dizajnu se optimalno prilagaja vsem oblikam telesa in omogoča zelo natančno britje, ki je nežno do kože. Vgrajena negovalna blazinica z alojo in vitaminom E na koži ustvari negovalen zaščitni film za nežno britje. Ergonomičen ročaj zagotavlja varno drsenje brivnika tudi med prhanjem. Za gladko in negovano kožo.

3 kosi pribl. 8,99 EUR 

Gel za britje NIVEA Protect & Shave 

Kremni gel z negovalnim vitaminom E ter izvlečkoma kamilice in magnolije ustvari zaščitni film na koži, ki omogoča posebej temeljito in varno britje. Za čudovito, gladko kožo.

200 ml pribl. 3,79 EUR

Gel za tuširanje in britje NIVEA Shower & Shave 

Bogata formula z izvlečkom magnolije nežno očisti kožo in olajša britje z izjemno kremasto peno. Za dolgotrajno negovano in gladko kožo.

250 ml pribl. 2,59 EUR

Losjon za telo NIVEA After Shave 

Nemastna negovalna formula s pantenolom takoj pomiri kožo in jo oskrbi s 24-urno vlago. Za sproščeno in svilnato gladko kožo.

250 ml pribl. 3,99 EUR

Izdelki so že na prodajnih policah.
Navedene cene so zgolj neobvezujoče priporočene cene.


 

Ne spreglejte