Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2016,
13.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija retro nagradna igra spomini nostalgija

Sreda, 27. 7. 2016, 13.33

2 meseca, 1 teden

Najmočnejši spomin je spomin na hrano. Kakšen okus je imelo vaše otroštvo?

Vsebino omogoča Lidl Slovenija
otroštvo hrana spomini | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nagradna igra, v kateri podeljujemo paket Lidlovih izdelkov, je končana. Preverite, ali ste med srečnimi izžrebanci, ki se bodo lahko posladkali s slastnimi dobrotami.

Nagradna igra je končana. Sreča se je nasmehnila naslednjim nagrajencem:

  • Anja Majcenič

  • Žana Slapšak

  • Tomaž Markun

Čestitamo!

Za nagrado prejmejo paket Lidlovih izdelkov.

Želja po ponovnem okušanju starih dobrih časov je vedno in pri vseh zelo močna

Življenje je v veliki meri sestavljeno iz spominov, ki nam lahko na obraz pričarajo nasmeh, nas v trebuh dregnejo z žgečkljivimi metuljčki, nam vzbujajo skomine ali pa nas zbodejo kot ostra šivanka.

Največjo moč med spomini imajo spomini na okuse in hrano, ki smo jo uživali v mladosti. Ko uživamo v določeni jedi, ne gre le za okušanje, ampak privrejo na dan občutki, ki smo jih imeli nekoč – ko smo to isto jed uživali na praznovanju domačega rojstnega dne, med šolskim odmorom, v babičini kuhinji ali s prijatelji na igrišču. Trenutki, ko nekaj dejansko jemo, so bežni, vse, kar nam ostane, so spomini.

Hrana, ki smo jo oboževali kot otroci, nam je verjetno blizu tudi v odrasli dobi in v trenutku, ko jo zagledamo, privrejo na dan spomini. Še preden se zavemo, se pojavi tudi močna želja po ponovnem okušanju dobrih starih časov.

kolaž izdelkov retro | Foto:

Bazooka (Foto: allthemusicalinstrumentsoftheworld.com) | Foto: Bazooka (Foto: allthemusicalinstrumentsoftheworld.com) Ste vedeli, da...

... so Bazooko ustvarili takoj po drugi svetovni vojni, leta 1947 v New Yorku? Drugo leto bo torej stara že 70 let.

... da so jo poimenovali po glasbenem inštrumentu iz 30. let prejšnjega stoletja?

V zavojčku vsake Bazooke je bil majhen strip z glavnim junakom Bazooka Joe, ki je nosil prevezo čez oči, a ne zato, ker bi bilo kaj narobe z njegovim očesom, ampak ker se mu je zdelo, da je tako bolj zanimiv.

Se spominjate, kako je bilo, ko ste žvečili rožnate Bazooke in si enkrat na dan namešali pregosto Cedevito? Ste jo tudi vi jedli z žlico? Kakšen je vaš spomina na bombone 505 s črto – ste imeli raje rumene ali rdeče? Kaj pa bomboni Kavabon, ste jih kradli iz babičinega predala? Koliko mehurčkov ste napihali z mešanico Čarlija in vode? Imajo vaši spomini na šolske izlete še vedno okus po soku Pingo?Sprehodite se po spominih iz otroštva in si pripravite teden nepozabnih okusov. V vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji so na voljo retro izdelki – od žele kock Lokum, peciva Munchmallow, namaza Viki krema, kakavovih tablic Eurocrem do piškotov Paris in Jadran, Cedevite, Fructalovega soka Pingo, Bazook, bombonov s črto 505 in Kavabon, Cockte, Zdenka sira, koprivnega in brezovega šampona ter sladoleda v žogici. Izdelkov, ki vam bodo pričarali spomine na preteklost, je na voljo še veliko več.

Da bo sprehod po spominih sladek in prijeten, lahko poskrbite že danes z nagradno igro, kjer lahko z malce sreče osvojite svoj paket nostalgičnega presenečenja.  

Lidlov teden nostalgije se začne 25. julija.

retro lidl nostalgija | Foto:

 
Ne spreglejte