Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
9.37

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča MIK, d. o. o.

Foto: Klemen Korenjak

Video: Tomaž Šantl

Natisni članek

MIK Nagradna igra okna advertorial

Torek, 3. 5. 2016, 9.37

2 meseca

Z nagrajencema v največji proizvodnji stavbnega pohištva v Sloveniji

Vsebino omogoča MIK, d. o. o.

Foto: Klemen Korenjak

Video: Tomaž Šantl

MIK Celje | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Kako nastajajo okna v največji proizvodnji stavbnega pohištva v Sloveniji, sta se prepričala nagrajenca Boštjan Strnad in Simona Ivanovič iz Šmarij pri Jelšah, ki sta sodelovala v nagradni igri Podarjamo nova okna MIK, ki poteka na Siol.net.

Nagradna igra Podarjamo nova okna MIK je pokazala, da se naši bralci zelo zanimajo za vgradnjo kakovostnih oken, ki omogočajo visoko kakovost bivanja.

Za voden ogled proizvodnje podjetja MIK Celje smo izžrebali Boštjana Strnada, ki je na ogled na sedež podjetja v Vojnik prišel z ženo Simono Ivanovič.

Nagrajenca Boštjana Strnada in njegovo ženo Simono Ivanovič je sprejel direktor MIK-a Franci Pliberšek. | Foto: Klemen Korenjak Nagrajenca Boštjana Strnada in njegovo ženo Simono Ivanovič je sprejel direktor MIK-a Franci Pliberšek. Foto: Klemen Korenjak

 

"Zelo sva bila vesela, da bova lahko od blizu spoznala proizvodnjo oken. To še posebej zanima mene, ker sem nekaj let tudi sam delal kot monter stavbnega pohištva," je povedal Boštjan Strnad, ki ga okna zanimajo tudi povsem zasebno.

"Imava hišo, ki je pod spomeniškim varstvom, pri kateri morava nujno zamenjati okna, saj so stara dotrajana in ne tesnijo. Od današnjega vodenega ogleda pričakujeva, da bova dobila koristne informacije. Le tako se lahko resnično odločiš za prava okna," je še povedal nagrajenec.

Po proizvodnji ju je vodil tehnični direktor Marko Cigler. | Foto: Klemen Korenjak Po proizvodnji ju je vodil tehnični direktor Marko Cigler. Foto: Klemen Korenjak

MIK izzive spreminja v uspeh

MIK Celje | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

 

 

 

 

Podjetje MIK Celje je proizvajalec PVC, ALU in lesenega stavbnega pohištva ter ponudnik celovitih rešitev za posodobitve ali nove zasteklitve objektov.

V 25 letih je podjetje pod taktirko generalnega direktorja Francija Pliberška raslo in se razvilo v družbeno odgovorno podjetje z 200 zaposlenimi, ki se lahko pohvali tudi z evropskim priznanjem poslovne odličnosti. Vizija in cilji za prihodnost so jasno zastavljeni in v skladu z njihovim sloganom Izzive spreminjamo v uspehe!

Podjetje, kjer so obiskovalci dobrodošli

Direktor podjetja Franci Pliberšek, ki se vedno rad odzove na željo strank, če si želijo ogledati proizvodnjo, je nagrajenca pospremil v proizvodne prostore, kjer se je obiskovalcema posvetil tehnični direktor Marko Cigler.

MIK Celje | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

"To je največja proizvodnja stavbnega pohištva v Sloveniji. Letno izdelamo 120 tisoč oken, vsa proizvodnja pa je računalniško vodena, kar pomeni, da se tako izognemo papirnati dokumentaciji," je uvodoma povedal Marko Cigler in dodal, da so današnji materiali in vsi okenski sistemi vrhunsko izpopolnjeni. Na svetovnem nivoju pa se veča proizvodnja aluminijastih oken.

Nagrajenca, ki sta ob ogledu prejela tudi privlačno darilo – energijsko ploščico za boljše počutje v prostoru –, sta pobliže spoznala postopek izdelave sistema MIKrovent in testno komoro, pripravo materialov, razrezni center, obdelovalni center, prostor, kjer potekata varjenje elementov in montaža okovja. "Danes so najbolj aktualne trislojne zasteklitve, teh naredimo kar 70 odstotkov," je povedal Marko Cigler.

Prepričani smo, da se bosta po vseh informacijah, ki sta jih prejela, lažje odločila za okna svojega doma in bo bivanje v njem energetsko varčno, varno in mirno.

MIK Celje | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Tedenski nagradni sklad:

  • zaščita proti sevanju mobilnih telefonov Norad,

  • knjiga Vsemogočni v ogledalu (avtorja Mateja Zorko in Franci Pliberšek) in

  • čistilni set za okna.

Glavne nagrade:

1. nagrada: bon v vrednosti 1.500 evrov za nakup oken MIK; za primerjavo: 1.500 evrov je enako vrednosti 10 oken v izmeri 100 x 120 cm z montažo

2. nagrada: lokalni prezračevalni sistem MIKrovent z montažo (vrednost nagrade 840 evrov)

3. nagrada: energijska ploščica (vrednost nagrade 150 evrov)

Končno žrebanje za glavne nagrade bo 25. maja.

Stroške dohodnine iz naslova prejetih nagrad nosi MIK, d. o. o.

 

Ne spreglejte