Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
17.18

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Natisni članek

Kenzo smrt moda

Nedelja, 4. 10. 2020, 17.18

3 leta, 6 mesecev

Zaradi novega koronavirusa umrl ustanovitelj modne hiše Kenzo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Kenzo Takada | Foto Reuters

Foto: Reuters

Za posledicami bolezni covid-19 je danes umrl svetovno znani japonski modni oblikovalec Kenzo Takada, je sporočil njegov tiskovni predstavnik. Kot je dodal, je 81-letnik umrl v ameriški bolnišnici v pariškem predmestju Neuilly-sur-Seine.

Trendi H&M razkril prve fotografije sodelovanja z znamko Kenzo

Kenzo Takada je ustanovitelj svetovne blagovne znamke oblačil visoke mode, parfumov in kozmetike ter tudi notranje opreme. 

Zadnja leta je posvetil umetnosti

Modno hišo Kenzo je ustanovil leta 1970, ki od leta 1993 deluje pod okriljem svetovnega proizvajalca luksuznih izdelkov LVMH. Leta 1999 se je umaknil s položaja kreativnega direktorja, vodstvo modnega imperija pa je prepustil svojemu asistentu Gillesu Rosierju. Zadnja leta se je povečal predvsem umetnosti, januarja letos pa je nato predstavil novo blagovno znamko K3.

Ko je na prelomu tisočletja vodenje modne hiše Kenzo prepustil drugim, se je posvetil umetnosti. Svoja dela je Kenzo Takada razstavljal tudi v galerijah. | Foto: Reuters Ko je na prelomu tisočletja vodenje modne hiše Kenzo prepustil drugim, se je posvetil umetnosti. Svoja dela je Kenzo Takada razstavljal tudi v galerijah. Foto: Reuters

Kot prvi Japonec na francoski modni sceni

Vest o njegovi smrti je bila objavljena le nekaj ur po tem, ko je njegova modna hiša v okviru pariškega tedna mode predstavila novo kolekcijo za pomlad/poletje 2021. Takada je bil tudi prvi japonski oblikovalec, ki se mu je uspelo prebiti na francosko modno sceno.

Rodil se je 27. februarja 1939 v japonskem mestu Himedži, leta 1958 pa se je vpisal na tokijsko fakulteto za modo. Leta 1965 je odšel v Pariz, kjer je preživel večino življenja in ustvaril svoje najpomembnejše kreacije. Bil je prejemnik številnih nagrad in tudi nosilec visokega francoskega odlikovanja, reda legije časti.

Kenzo, H&M
Trendi Oboževalci kolekcije Kenzo x H&M so se zapodili po kose #foto #video
Ne spreglejte