Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2015,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

klobuk baretka

Petek, 6. 11. 2015, 11.43

8 let

Zakaj ne bi to zimo namesto kape nosili klobuka?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Klobuk je lahko popoln modni dodatek, ki vsaki opravi da piko na i - če ste izbrali pravega, seveda.

"Razmišljam, da bi si letošnjo zimo omislila klobuk, ki bo elegantnejši kot volnene kape, ki jih nosim sicer. K zimskemu plašču bo zagotovo pristajal, nisem pa prepričana, da ga bom lahko nosila tudi k puhovki," nam je svoj pomislek opisala bralka, mi pa smo njeno vprašanje posredovali vizažistki in stilistki Petri Fröhlich.

Jesensko-zimski klobuki, ki pristajajo elegantnim oblačilom Ko se odločate za nakup klobuka oziroma pokrivala, lahko izbirate med veliko različnimi stili. Tipični jesensko-zimski klobuki so fedora, cloche (zvončast klobuk v slogu 20. let) in širok klobuk, pristajajo pa k elegantnejšim oblačilom, torej k plaščem, blazerjem, dolgim jopicam ter plaščem in brezrokavnikom iz umetnega krzna, priporoča Petra Fröhlich, ki, kot dodaja, nasprotuje nošnji pravega krzna.

K bolj sproščeni opravi si omislite baretko ali kučmo Takšni klobuki pa ne bodo pristajali k športnemu stilu, puhovkam in podobnem. Zato si omislite dva različna stila pokrival ali pa izberite kakšnega, ki pristaja tako k športnemu oziroma sproščenemu stilu kot k elegantnejšim oblačilom. To so baretke, običajne ali z všitim ščitkom ter kučme iz umetnega krzna, tako k enem kot drugem stilu oblačil pa pristajajo tudi nekatere volnene pletene kape.

Višja in močnejša kot je ženska, večji klobuk lahko nosi Ko boste izbirali klobuk, glejte, da izberete primernega glede na vašo obliko obraza, pa tudi vašo višino in postavo. Pravilo je preprosto, poudarja Petra Fröhlich: višja in močnejša kot je ženska, večji klobuk lahko nosi. Če ste visoki in/ali močnejše postave, bo klobuk s širokimi krajci uravnotežen z vašimi proporci, medtem ko bi na majhni in drobni ženski prevladal nad celotnim videzom.

Že v trgovini ga pomerite na čim več načinov Še en pomemben vidik pri izbiri klobuka je, kako ga boste nosili – že ko ga pomerjate v trgovini, ga poskusite na različne načine prepogniti in ga posaditi na različne strani glave – na levo in desno, bolj nazaj in naprej – da ugotovite, kakšen način nošnje klobuka vam najbolj pristaja. Zapomnite pa si, poudarja Petra Fröhlich, da ne obstaja samo en pravi način, kako nositi klobuk - vsak je pravi, če vam pristaja oziroma če vam je všeč.

Ne spreglejte