Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2013,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Veliki Gatsby

Ponedeljek, 13. 5. 2013, 7.47

8 let

V Rimu razstavljeni kostumi iz filma Veliki Gatsby

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V rimski galeriji Sordi so do 17. maja na ogled kostumi iz filma Veliki Gatsby v režiji Baza Luhrmanna, drame, ki tudi k nam prihaja 15 maja.

Z razstavo italijanska podružnica Warner Bros Entertainment slavi novo filmsko priredbo priljubljenega romana F. Scotta Fitzgeralda.

Filmske kostume je s pomočjo kostumografinje Catherine Martin ustvarjala Miuccia Prada, ki je prilagodila 40 oblek iz arhivov Prade in znamke Miu Miu, vključno z obleko za veliko zabavo, ki jo nosi igralka Carey Mulligan.

V predelavi knjižne uspešnice F. Scotta Fitzgeralda, pripovedi o bogastvu, preobilju in razpadu ameriških sanj, bomo v vlogi protagonista videli Leonarda DiCapria – ta je z režiserjem že sodeloval v filmu Romeo + Julija –, njegovega prijatelja in občudovalca Nicka Carrawaya je upodobil Tobey Maguire, v Gatsbyjevo romantično obsesijo Daisy pa se je vživela Carey Mulligan.

Roman Veliki Gatsby je sicer doživel že več gledaliških in filmskih predelav – najbolj znana je morda različica iz leta 1974, v kateri so se v glavne vloge vživeli Robert Redford, Sam Waterston in Mia Farrow. Kljub mnogim predelavam pa bo prihajajoča prva, katere blišč si bo mogoče ogledati tudi v 3D-različici.

V pogovoru za Reuters je Luhrmann poudaril, da je želel posneti film, ki bi dal občutek, kot da roman beremo leta 1925, pri čemer se je dotaknil pomembne vloge afroameriške ulične glasbe v romanu. "Ta je roman naredila zelo aktualen, prežet s popkulturo tistega časa. Povzela je nore, opojne čase, a zdaj tega občutka ne daje več."

Da bi zgodbo romana popeljal v sodobnost, mu je pri ustvarjanju soundtracka na pomoč priskočil Jay-Z. Ta je jazz prenesel v hip hop, pri tem pa so mu pomagali tudi Beyonce, Bryan Ferry, Fergie, Lana Del Ray in will.i.am.

Ne spreglejte