Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2013,
2.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

performans

Sobota, 7. 12. 2013, 2.05

7 let, 12 mesecev

Trendoskop: skozi črno-belo estetiko ujeli pogled v prihodnost (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekskluzivni modni dogodek, ki nas je, kot vse, ki nas spremljate za hip, popeljal v čudoviti svet, kjer je vse mogoče, kjer s pomočjo umetnosti domišljiji puščamo prosto pot.

Petkov večer je bil za vse, ki vsak dan ustvarjamo Trende, še posebej poln pričakovanj, saj smo povabljenim gostom, med katerimi je bilo tudi 15 bralcev, ki so se odzvali našemu povabilu k natečaju, prikazali pravi spoj mnogoterih umetnosti, glasbe in modnega oblikovanja.

Temu veličastnemu večeru smo nadeli ime Trendoskop, saj je tako nas kot vse, ki nas spremljate, za hip popeljal v čudoviti svet, kjer je vse mogoče, kjer s pomočjo umetnosti domišljiji puščamo prosto pot. V vhodni avli Narodne galerije v Ljubljani smo se poklonili slovenski ustvarjalnosti ter ob bravuroznem nastopu vokalistke Hannah Mancini, ki je zbrane s svojim nastopom v živo pustila brez besed.

V modnem performansu so se predstavili izbrani slovenski modni ustvarjalci, Peter Movrin, Jelena in Svetlana Proković – JSP, Zoran Garevski, Alenka Globočnik – Akultura in Anja Dragan, s kreacijami, ekskluzivno zasnovanimi prav za Trendoskop.

Črno-bela zgodba, pet različnih izrazov Oblikovalcem je bil dan okvir, črno bela-bela kombinacija, iz katere so nato izhajali in ga združevali s svojim kreativnim izrazom. Tako smo lahko resnično dobro videli, kako pet individualnih konceptov z eno skupno noto zaključi celostno zgodbo, ki ji je svojo noto dodala tudi Marjeta Grošelj, katere torbica je predstavljala osrednji oblikovalski presežek, ki je svoje mesto našel pri eni izmed udeleženk dogodka.

Ob soju luči, usmerjenih v osrednji del dogajanja, Robbov vodnjak, se je s pevskim uvodom začel performans, v katerega je ob skladbi Blue Velvet prva vstopila kreacija oblikovalca Petra Movrina. Vsak izmed petih oblikovalcev je svoje notranje občutke prenesel v dve kreaciji, črno in belo. Tako se je črni obleki, ki jo je prav tako ob vodnjaku treh kranjskih rek nosila Hannah Mancini, kot prva pridružila obleka v beli barvi, nato pa sta si črna in bela izmenično sledili do končne skrbno koreografirane podobe, ki se je zaključila odeta v tisočero padajočih zvezdnih utrinkov.

Celoten performans si oglejte v videu

Besedo prepuščamo tistim, ki imajo kaj povedati S Trendoskopom smo se poklonili slovenski ustvarjalnosti in hkrati ponudili možnost, da na modo pogledamo tudi nekoliko drugače, iz druge perspektive, ki nam tako resnično kot v prenesenem pomenu poda globlji občutek o vrednosti identitete, ki jo vsak izmed nas nosi s seboj.

Urednica Trendov, Milena Kalaacunn, je po dogodku dejala: "Spoznali smo se z vsem, kar beseda trend lahko pomeni. Nismo le zapisovalci dogajanj – besedo prepuščamo tudi tistim, ki imajo kaj povedati. Učimo in se učimo, svetujemo in seznanjamo, mnenje pa prepuščamo vam, našim dragim sledilcem."

Ob strnjenih občutkih ob zaključku uradnega dela pa je direktor TS Media, mag. Tomaž Pernovšek dodal, da s Trendoskopom nakazujemo vsebine, ki že in sploh še bodo našle svoje mesto predvsem na našem mediju. To so vsebine tako s področja modnega ustvarjanja kot tudi drugih trendov na najvišji kakovostni ravni. "Brez ustvarjalnosti namreč ne gre. Prava kombinacija ustvarjalnosti, poslovnih modelov in pravega trenutka pa je ključ do uspeha."

Kaj pomeni Trendoskop, smo povprašali tudi zbrane goste

Trendi smo tako kot idejni vodja projekta v eno zgodbo vključili mnogo raznolikih umetniških videnj, ki so odločno dokazala, da v slovensko ustvarjalnost še lahko in moramo verjeti. Ob sprehodu skozi galerijo fotografij in ogledu videoprispevkov si boste lahko tudi sami ustvarili svojo sliko kreativnega potenciala, ki se vedno pogosteje dokazuje, ne le doma, marveč tudi v tujini.

Ne spreglejte