Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 10.34

8 let

Top 10 kosov letošnje modne jeseni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vremenska ohladitev nam je dala misliti o jeseni in novih modnih trendih, v katere se bomo odeli v hladnih mesecih. Za vas smo izbrali tiste, za katere si upamo trditi, da ne bodo muhe enodnevnice.

Brezrokavnik Kot prehodni kos je brezrokavnik vsekakor eden izmed nepogrešljivih. Izberete lahko med takšnim bolj elegantnim in ga kombinirate s preprosto potiskano majico in kavbojkami, ali pa celotni videz naredite še bolj šik s širokimi hlačami na črto in elegantno bluzo. Trenutno zelo modni pa so tudi brezrokavniki v vojaškem stilu, ki pričarajo bolj surov modni videz. Seveda ne smete pozabiti na usnje. Usnjen brezrokavnik je vsekakor kos, ki ga morate imeti v svoji omari, saj je nadvse vsestranski. Če ga oblečete nad pleten debel pulover in ga kombinirate z velikim ter toplim šalom, vas bo grel tudi pozimi.

XXL plašč Plašč brez posebne oblike je v modi že nekaj časa, njegova priljubljenost pa se med modnimi navdušenci le še stopnjuje. Ni vse v oprijetih kosih. Te imate lahko skrite pod njim. Je plašč vašega fanta in je zelo udoben zimski kos. Ne bojte se veličine tega kosa, temveč ga sprejmite z vsemi njegovimi odličnimi lastnostmi.

Plisirano maksi krilo Volumen je v modi in treba ga je sprejeti čim hitreje. Tako romantično, kot je plisirano krilo, je malokateri kos. Plisirano maksi krilo lahko kombiniramo na več načinov – lahko ga nosimo na visoke pete ali pa na nizke škornje, z elegantnim suknjičem ali pa z usnjeno jakno in preprosto majico. Dovoljuje veliko modnih dodatkov in kopico kombiniranja z domišljijo.

Pletenine Nič ni lepšega kot zaviti se v mehak in debel pulover, ali pa ogrniti in mrazu kljubovati v dolgi pleteni jopi. Je najbolj nosljiv kos v hladnih mesecih in primeren prav za vsak dan. Bodite drzni v barvah in tako popestrite svoj stajling, seveda pa prav tako ni nič narobe, če izberete najbolj nežne barve, kot sta nežno rožnata in kremasta.

Usnje in zakovice Rokersko! Umetno ali pravo, usnje je vsekakor eden izmed jesenskih materialov za šminkiranje po ulicah in mestih. Seveda je najbolj prvovrsten kos usnjena jakna, lahko pa oblečete tudi usnjeno krilo, hlače ali obleko. Tudi z usnjeno torbo z zakovicami, ki bo zdržala kar nekaj sezon, ne boste zgrešili.

Papeževo obuvalo Spominjajo na dedkove copate in so všeč celo samemu papežu. Modni svet, z njim mislimo predvsem na svetovno znane modne navdušenke in blogerke, se nad njimi navdušuje. Pri tem tipu obuvala je tako: ali vam je všeč, ali pa ne. Če vam ni, se z njim ne trudite, saj se morate v svoji koži dobro počutiti. Če pa vam je, papeške čevlje obujte zraven ozkih hlač s potiskom ali pa k kratkemu krilu.

Hlače s potiskom In če smo že pri tem modnem kosu, ga je treba za jesen še posebej izpostaviti. Zabavne in živahne bodo ob turobnem vremenu prava izbira za popestritev vremena. So močan modni kos, zato previdno pri izbiri dodatkov, da ne boste pisani kot afriška noč. Printi so v modi, še vedno prevladujeta cvetlični in etno vzorec, najbolje pa so videti na ozkih hlačah, kombiniranih s škornji ali čevlji z visoko peto.

Blazer Blazer že dolgo časa ni več kos za prehodno modno obdobje, temveč pravi modni kos, ki ga potrebuje prav vsaka modna mrha. V črni blazer je pametno investirati nekaj več denarja, saj je oblačilo, ki lahko reši marsikatero modno zagato. Ne boste pa zgrešili tudi z barvitim, ali s takšnim z zakovicami, ki še tako dolgočasen stajling naredijo razburljiv.

Srajca z zanimivim ovratnikom Modni krik zadnjih nekaj mesecev je vsekakor srajca s posebnim ovratnikom, predstavili smo jo tudi že v naši rubriki Modni mozaik. Ob njej ne potrebujete drugih modnih dodatkov in ima to moč, da celotno podobo vedno povzdigne v elegantno. Srajce lahko nosite na hlače, kavbojke, krila, zraven pa kombinirajte minimalno količino drugega nakita, saj je že sam ovratnik ponavadi tako bogat, da ne potrebuje dodatnih spremljevalcev.

Močna ogrlica Velika ogrlica lahko reši marsikatero modno zagato. Popestri celotni videz in ga nadgradi. Kadar ste v dvomih, da niste dovolj glamurozne, si nadenite ogrlico. In to ne katerokoli. Tako imenovane statement ogrlice, mogočne in velike, so prava rešitev. Popestrijo preprosto malo črno obleko, belo srajco, ki jo sicer lahko nosimo čez dan, zvečer pa se ta s pomočjo bogate ogrlice spremeni v nekaj posebnega. Zelo dobro se kombinirajo z dolgimi oblekami, ki poleg ogrlice ne potrebujejo dodatnih modnih dodatkov.

Ne spreglejte