Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2014,
12.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Špela Rogelj smučarski skoki olimpijske igre Soči

Petek, 7. 2. 2014, 12.59

7 let, 12 mesecev

Smučarska skakalka Špela Rogelj brez ličil na olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
O tipično ženskih zadevah smo poklepetali s svetlolaso smučarsko skakalko, ki v ekipi velja za tisto, ki najraje spi.

Pred žensko karavano smučarskih skakalk so sploh prvi nastopi na olimpijskih igrah, Slovenija pa ima že na premierni preizkušnji več želez v ognju. Med mlado ekipo pogumnih deklet je tudi 19-letna Špela Rogelj, ki nam je zaupala več o svojih lepotnih navadah, pa tudi o tem, ali morajo športnice za svojo kožo skrbeti drugače.

Zimske športnice veliko časa preživijo na ledenem zimskem zraku in čeprav so na tekmah skrite pod kombinezoni, čeladami in očali, treningi in tekme pustijo posledice. Špela pravi, da zaradi športa koži ne posveča večje pozornosti in uporablja običajno kremo za obraz. "Imam alergijo, zato je moja koža še bolj občutljiva. Zaščitim jo tako, da se mažem s kremo, drugače pa ne počnem nič posebnega." Nikamor brez balzama za ustnice Vsekakor pa se skakalke nikamor ne odpravijo brez enega lepotnega oziroma negovalnega pripomočka. "Večjo pozornost posvečamo le ustnicam – balzam za ustnice moramo imeti vedno pri sebi." Pravi tudi, da do zdaj še ni bila na tekmi, kjer bi bile razmere tako ekstremne, temperature pa tako nizke, da bi morala nositi posebne obliže, ki kožo varujejo pred ozeblinami. Te obliže sicer pogosto uporabljajo alpski smučarji.

Na tekme brez ličil Do olimpijskih preizkušenj Špele in njenih reprezentančnih kolegic je še kar nekaj dni, zato bodo v Sočiju dekleta našla čas tudi za druženje. A brez ličil. "Ličil sploh ne nosim s seboj na tekme in tudi doma se ne naličim velikokrat," pove prikupna športnica, ki je med sotekmovalkami prepoznavna po tem, da je vedno nasmejana in da med potjo na tekme vedno spi. Smučarske skakalke v prostem času tudi pletejo Med napornimi treningi in tekmovanji sicer ni veliko časa za sprostitev, če že, si dekleta privoščijo obisk savne. Med bivanjem v hotelu rade pogledajo kakšen film, gredo igrat odbojko, se malo razgledajo naokoli, "včasih pa spletemo tudi kakšno kapo", še razkrije Špela.

Ne spreglejte