Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
18. 5. 2017,
15.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

3

Natisni članek

tetoviranje moda lepota trend Tavči Tattoo tetovaža

Četrtek, 18. 5. 2017, 15.12

6 let, 6 mesecev

Slovenci in tetovaže: kaj je trenutno v trendu?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

3

Tavči Tattoo | Foto Facebook

Foto: Facebook

Poslikave telesa so v Sloveniji vedno bolj priljubljene in tudi veliko bolj sprejemljive. Imeti tetovažo ni več znak uporništva, temveč umetnost, ki jo na sebi nosi vse več ljudi. Kakšne so trenutne želje Slovencev in kje dobivajo ideje?

"Če si lahko vsak do najmanjše podrobnosti opremi svoje stanovanje, si lahko nekateri pač okrasijo svoje telo," nam je v nedavnem intervjuju zaupal nekdanji smučar Jure Košir, eden od znanih Slovencev, ki obožujejo tetovaže, sam jih ima že kar precej. Opaža, da imeti tetovažo ni več tabu, kot je to bilo nekoč, danes jo ima že skoraj vsak.

Da imamo Slovenci radi tetovaže, kaže tudi zasedenost največjih mojstrov tetoviranja pri nas. Čakalne vrste so dolge, Sašo Dudič in Simona Borštnar iz Tavči Tattoo razlagata, da sta polno zasedena do leta 2018.

Povpraševanje po potonikah in minimalističnih tetovažah

Sašo in Simona izdelujeta le svoje dizajne, zato se s trendi bolj malo srečujeta, a vseeno opažata povečano povpraševanje po "rožah potonikah, geometrijskih in minimalističnih tatujih", med simboli pa prevladujejo znak za neskončnost, ohm, lotusov cvet in mandale.

 

A post shared by Simona Borstnar (@simona_tavcitattoo) on

"V preteklih letih, odkar se midva ukvarjava s tem, so bili popularni motivi znak za neskončnost, lovilec sanj, peresa, regratove lučke in silhuete ptic ... Vsi ti motivi so popularni še danes, vendar se jim pridružujejo tudi zgoraj našteti," razlagata.

Njune stranke največ idej najdejo na Pinterestu, pravita, in si želijo imeti natanko določen motiv tudi na svoji koži.

 

A post shared by saso dudic (@saso_tavcitattoo) on

Barvni so "in", a črna je večna

V Saševem in Simoninem studiu se osredotočajo na ustvarjanje barvnih tetovaž, zato se tisti, ki si ne želijo klasične črnine, odpravijo k njima. A čeprav sta "specializirana" za barve in menita, da so te pri njima tudi bolj "in", pa po pogovoru z drugimi kolegi opažata, da je v Sloveniji še vedno najbolj priljubljen črno-siv realizem.

 

A post shared by saso dudic (@saso_tavcitattoo) on

 

A post shared by saso dudic (@saso_tavcitattoo) on

Bizarne želje so še večji izziv

Na vprašanje, kakšne stranke so Slovenci, odgovarjata, da sta z delom z njimi zelo zadovoljna. "Ker imava precej specifičen način dela in slog, sodelujeva samo z resnimi strankami, ki nama po večini popolnoma zaupajo in pustijo umetniško svobodo."

Tudi bizarnih želja ne poznata, tem pravita kar "drugačne" želje, ki pa tetovatorju pomenijo nov izziv. "Ponavadi smo z bolj odštekanimi idejami še bolj zadovoljni."

Eden od najbolj cenjenih tetovatorjev pri nas je tudi Dejan Marič, ki je priznan tudi v svetu, v njegov studio v Murski Soboti se vozijo oboževalci z vsega sveta. Zelo zasedena je Špela Kobal, ki deluje pod imenom Tetovarna; Špela ima poln urnik vse do marca 2019.

Še nekaj zanimivih dejstev iz sveta tetovaž:

Tatu fakti. | Foto:

Ne spreglejte