Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2015,
18.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rdeča šminka

Sobota, 24. 10. 2015, 18.23

6 let, 7 mesecev

Rdeča šminka tudi za drzne in energične svetlolaske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rdeča šminka je klasika med šminkami. Nosi jo lahko vsaka dovolj drzna ženska. Tudi svetlolaska?

V naše uredništvo smo prejeli vprašanje bralke, ki jo zanima, kako naj svetlolaska primerno kombinira rdečo šminko, da ne bo izpadla ceneno.

Vizažistka in stilistka Petra Fröhlich meni, da za vsako žensko obstaja primerna rdeča šminka, le če je dovolj drzna, da si jo upa nositi. Ženska z rdečo šminko namreč ne more ostati neopažena, ker je rdeča barva strasti, energije in odločnosti.

Rdeča šminka v kombinaciji z nevtralno osenčenimi očmi Svetlopolte ženske z rdečo šminko z lahkoto dosežejo bolj dramatičen videz brez pretiranega truda, veliko časa in senčenja oči. Načeloma se rdeča šminka vedno nosi v kombinaciji z bolj nevtralno osenčenimi očmi, saj želimo bolj uravnovešen videz.

Trik za milejšo obliko drznosti Rdeče šminke ni nujno kombinirati z rdečimi oblačili, nosite jo lahko skoraj z vsemi drugimi barvami. Če bi radi nosili rdečo šminko, vendar si ne upate biti drzni, lahko najprej ustnice namažete z balzamom za ustnice, potem pa čez nanesete samo rdeče črtalo za ustnice – to je najbolj nevtralen in nežen način za nošenje rdeče šminke.

Pomemben je vaš podton Vse svetlopolte ženske lahko nosijo rdečo šminko, vendar morajo najti pravi odtenek zase. Primeren odtenek pa določite na podlagi podtona kože. Pomembno je torej vedeti, ali ima vaša koža hladen ali topel podton. Če ne zadenete pravilnega odtenka, se to veliko bolj opazi, kot če izberete napačno rožnato barvo, zato bodite pazljive pri izbiri rdečega odtenka.

Primerni odtenki za ženske s svetlo poltjo in hladnim podtonom: Najbolj se vam podajo rožnate, modre, modro-zelene, vijoličaste, črne, snežno bele barve in barve fuksije, zato boste najbolje videti tudi z rdečo šminko s hladnim, modrikastim podtonom. To ne pomeni, da je šminka modre barve, ampak da je ta rdeča barva hladna, saj vam taka najbolj pristaja in laska. Tovrstna rdeča šminka s hladnim, modrikastim podtonom naredi bolj bele tudi vaše zobe, kar je še ena pozitivna lastnost tovrstne barve.

Rdeča šminka za ženske s svetlo poltjo in toplim podtonom: Vam najbolj pristajajo zemeljski toni, kot so terra cotta, koralna, olivno zelena, barva gorčice, rjasta, torej se odločite za odtenek rdeče šminke z rumenim ali oranžnim podtonom. Sicer tovrstna rdeča ne pobeli zob kot rdeča z modrikastim podtonom, ampak zob tudi ne naredi temnejših. Zato pa naredi obraz bolj svetel in ga poudari. Izberete lahko opečnato rdečo, rdeče-oranžno, rdeče-rjavo, vendar se izogibajte pretemnim rjavim tonom, saj so preveč kontrastni za vašo svetlo polt.

"Ženskam s svetlo poltjo nikakor ni treba ostati samo pri mareličnih in rožnatih odtenkih, le posezite po rdeči in bodite drzne in opažene," vas nagovarja vizažistka Petra.

Ne spreglejte