Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

plašč suknjič

Nedelja, 25. 8. 2013, 13.52

8 let

Preveliki plašči in fantovi suknjiči so jesenski hit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Morda so vam ljubši ženstveni kosi, a resnici (in modnim trendom) na ljubo to jesen v ničemer ne boste bolj modne kot prav v namenoma prevelikih plaščih in suknjičih.

Vsako sezono se zdi, da nam modne smernice zapovedujejo nove in nove nakupe, če želimo biti v koraku s trendi. A pri osnovnejših in dražjih kosih, med katere spada tudi topel plašč, vedno poudarjamo, kako pomembno je izbrati takšnega bolj klasičnega, ki ga bomo lahko nosili več sezon, obenem pa nekaj zim zapored ostali šik.

Pa naj zimski plašč za zdaj ostane zgodba zase, že zgodaj jeseni na policah in obešalnikih trgovin najdemo nove kolekcije tanjših jesenskih plaščev, jaken in suknjičev. In prav z jesenskimi kosi se lahko malce poigrate in si privoščite nov, malce odštekan plašček.

Moške kose kombinirajte z ženstvenimi dodatki Letos so še posebej modni na pogled preširoki kroji, kot bi jih našli v očetovi omari (to je morda tudi ideja za tiste, ki ne želite zapravljati). Takšne suknjiče in plaščke lahko za bolj ženstven videz v višini popka prepasate s pasom in ga nosite na visoke pete. Kombinirate ga s šalom ali ruto v nežnem, cvetličnem ali modnem karirastem vzorcu, si zavihate rokave in pokažete pisane zapestnice ali pa dovolite, da izza ovratnika plašča kuka razkošna ogrlica.

Po strogih plaščih in suknjičih slovi kar nekaj modnih dam. Blogerka in fotografinja Garance Doré, modna urednica Emmanuelle Alt, nizozemska blogerka Sabrina Meijer … Vse tri dokazujejo, da so preveliki, moški kosi lahko nepogrešljiv del ženske garderobe.

Plaščem in suknjičem pa nasproti stojijo ogrinjala in pleti, a ne v pleteni različici, temveč iz bolj grobega volnenega blaga, iz kakršnega so plašči. Takšna pregrinjala so izziv za kombiniranje, a komur uspe, bo to jesen še posebej izstopal.

Kaj pa barve? Temnomodra, rjava, kamelja, olivno zelena in za spremembo … pudrasti odtenki! Svetlorožnata je eden ključnih barvnih poudarkov sezone pred nami. Si drznete nositi rožnat plašč? Modni boste tudi v peščenih odtenkih, temnorjavi in temnozeleni. O bordo rdeči pa smo se že razpisali, tudi z njo ne morete zgrešiti.

Ne spreglejte