Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Torek,
30. 7. 2013,
14.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Iris Mulej

Torek, 30. 7. 2013, 14.24

7 let, 12 mesecev

Po enoletnem premoru bomo spet dobili mis Universe

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je dišalo po tem, da bo Ema Jagodič naša zadnja mis Universe, se izbor po enoletnem premoru spet vrača v Slovenijo.

Izbor mis Universe se vrača v Slovenijo in to po hitrem postopku. Prvi kasting prijavljenih deklet bo že 8. avgusta, finalna prireditev pa 21. septembra.

Organizator izbora Miss Universe Croatia bo moral na pobudo Donalda Trumpa, naj se tekmovanje vrne v Slovenijo, organizacijo speljati zelo hitro. Časa ni veliko, vendar nam je Kaly Kolonič iz agencije Ekskluzivno, ki tudi vodi projekt, zagotovila, da se dekleta kljub dopustom pridno prijavljajo.

Naša zmagovalka bo že v začetku oktobra odpotovala na svetovni izbor, ki se bo odvijal 9. novembra v Moskvi.

Za nagrado študij "Nagrada je zelo bogata," pove Kaly, ki želi poudariti, da je bistvo lepotnega tekmovanja za mis Universe omogočiti zmagovalki dodatno izobraževanje na najvišjem nivoju. Naša zmagovalka bo namreč prejela štipendijo v vrednosti 20 tisoč evrov, in sicer za štiriletni študij na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment.

Pomembnost nagrade je poudarila tudi naša druga mis Universe Iris Mulej, ki je izkusila blišč obeh največjih svetovnih lepotnih tekmovanj – mis sveta in mis Universe. "Zelo lepo je, da želijo pri mis Universe poudariti, da lepota ni vse, in da pomagajo dekletu pri študiju. Se mi zdi, da v Sloveniji vlada nekakšen zaničljiv odnos do lepotnih tekmovanj, tukaj pa želijo poudariti ravno to, da so lepa dekleta lahko tudi pametna in izobražena."

Kakšna naj bo nova mis Universe? "Ker gre za lepotno tekmovanje, je pomemben zunanji videz," pove Kaly, a hkrati poudari, da lepota vseeno ni dovolj. Žirija od dekleta zahteva popoln paket – ocenjuje njen značaj in komunikativnost, veliko vlogo igra tudi njena karizma.

"Preveč se ukvarjamo s tem vprašanjem," je bolj kritična Iris, pa tudi realna, saj se zaveda, da je Slovenija premajhna, da bi si nadejala večjih uspehov na takšnih tekmovanjih. "Na koncu je pomembna samo zmagovalka, niti prva ali druga spremljevalka nimata veliko možnosti za poznejši uspeh. Sicer je pa veliko zmagovalkam uspelo in so si zgradile pomembne kariere."

Zgodovina slovenskega izbora za mis Universe Miss Universe ima kar 62-letno tradicijo in velja za najprestižnejše lepotno tekmovanje na svetu. Od leta 1996, ko je licenca prešla v roke ameriškega mogotca Donalda Trumpa, pa je tekmovanje dobilo veličastnejše razsežnosti.

Slovenija je svojo predstavnico na svetovni izbor prvič poslala leta 2001, ko je bila okronana Minka Alagič. Lento so si v naslednjih letih podale še: Iris Mulej (2002), Polona Just (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe, Anamarija Avbelj (2008), Mirela Korač (2009), Marika Savšek, (2010) in Ema Jagodič (2011).

Ne spreglejte