Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2015,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

James Bond

Ponedeljek, 9. 11. 2015, 15.11

8 let

Najelegantnejši vohun, ki ga obožujejo moški in ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kateri izmed junakov ima najboljši slog oblačenja? Je tudi vaš odgovor James Bond. Sprehodili smo se skozi zgodovino in pogledali, kako je vohun z licenco za ubijanje spreminjal svoj slog oblačenja.

James Bond je vse, kar moški želijo, da bi bili, in kar ženske želimo, da bi moški imeli. Je čudovit, inteligenten, šarmanten, pozoren in ob njem se počutiš varnega. Poleg vsega vozi najboljše avtomobile, spi s prekrasnimi ženskami in rešuje svet. Kdo se ne bi zaljubil vanj?

Pregledali smo Bonde skozi leta in ugotovili, da je vsak izmed njih pustil svoj odtis v nekem obdobju.

Sean Connery

Sean Connery je bil leta 1962 prvi James Bond in eden od bolje oblečenih. On je bil tisti, ki je dal Bondu značaj nepoboljšljivega šarmerja in moškega z eleganco.

Tridelni sivi komplet moške obleke in bel suknjič za večerjo sta postala prepoznavni Bondovi oblačili. Obleke na njem so bile videti enkratno, kot krojene samo zanj. S svojim slogom oblačenja in načinom, kako je obleke nosil, je postavil visoka merila za vse naslednje Bonde.

Geroge Lazenby

Geroge Lazenby je igral samo v enem filmu o Bondu v poznih 60. letih. Njegove kremaste obleke, rožnate srajce in modra kravata niso bili ravno presežki, ki bi jih ponovili. Da o njegovih belih srajcah z volančki ne govorimo. Slog oblačenje, ki se v zdajšnjem času ne bi uveljavil.

Roger Moore

Roger Moore je igralec, ki je Jamesa Bonda upodabljal najdlje časa, med letoma 1973 in 1985. Na večini lestvic je na prvem mestu med igralci, ki so najbolje upodobili Bonda, v modni kritiki pa mu ne bi namenili najvišjega mesta.

Njegov slog oblačenja iz 70. let prejšnjega stoletja je slog za dedke. Njegove kariraste kravate in suknjiči iz tvida res niso vrhunec oblačenja, bolj je navdušil z bež puliji in ujemajočimi usnjenimi jaknami.

Timothy Dalton

Timothy Dalton je Jamesa Bonda upodabljal v letih od 1987 do 1994. Poleg elegantnih moških oblek je nosil veliko srajc in hlač za vsakdanjo uporabo, manj pa večernih oblek. Njegov slog oblačenja je posledica 80. let, obdobja, v katerem so nosili vsega preveč. Poleg tega mu je manjkal šarm, ki Bonda dela najbolj zaželenega moškega. Obleke na njem tako niso imele posebne osebne note.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan je po šestih letih praznine prevzel vlogo Jamesa Bonda v filmu Golden eye (Zlato oko) in Bondu prinesel nov šarm. Brosnan je v ospredje spet postavil eleganco in z njo okužil tudi svoj lik. Znal je nositi obleko, a modni kritiki mu zamerijo, da je v njej bolj spominjal na mednarodnega tajkuna kot britanskega tajnega agenta.

Daniel Craig

Zadnji, ki je upodobil britanskega vohuna, je britanski igralec Daniel Craig. Svoj šarm je pokazal že v filmu Casino Royale, v vseh nadaljevanjih pa svojo eleganco samo še potrdil. Daniel Craig je moderni odgovor na Seana Conneryja. Modni oblikovalec Tom Ford je Bonda postavil v obleke, ki poudarijo njegovo odlično telesno pripravljenost in mu dodajo kraljevo eleganco.

Zadnji Bond se od prvih Bondov razlikuje po tem, da je njegov slog oblačenja postal malce bolj urban, ne toliko zadržan. Njegova oblačila so še vedno elegantna, a se vse pogosteje pojavlja v oblekah, ki bi jih moški nosili na prvem zmenku.

"Videti je kot vaš kolega, je veliko bolj dostopen. S svojimi oblačili se Bond približuje navadnemu moškemu in modernemu mišičnjaku," je povedal Nick Sullivan, urednik revije Esquire in Bondov oboževalec.

Ne spreglejte