Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
13.58

Osveženo pred

1 dan, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
rdečica

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 13.58

1 dan, 2 uri

Nad rdečo kožo na obrazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Rdečica na obrazu zagotovo ni nekaj, kar razveseljuje. Ne glede na njene vzroke obstaja nekaj naravnih in nežnih rešitev.

Prehrana proti rdečici Veliko lahko proti rdečici na obrazu naredimo že s prehrano, s tem da se izogibamo živilom, ki dodatno vplivajo na njen pojav. Med temi so alkohol, pekoča ali začinjena hrana, kava, svinjina, tuna, sladkor, konzervansi in drugo. Glede na to, da je obrazna rdečica lahko tudi reakcija na določeno hrano, je dobro, če smo pozorni na živila, ki jih uživamo, in reakcije, ki se na koži lahko pojavijo. Maska iz kumar Kumare ne omilijo le vrečastih podočnjakov, temveč so učinkovite tudi v boju proti rdečici na obrazu. Najpreprosteje je, če rezine kumare položite na obraz za od 15 do 20 minut. Dobro denejo tudi olupki, najboljši rezultat pa bo, če kumare naribate ali jih v močnem mešalniku zmeljete in nanesete na obraz. Še posebej učinkovito bo, če bodo ohlajene.

Koloidni oves Koloidni oves, kar je oves v prahu, pomaga pri vseh oblikah obrazne rdečice. Zmleta žitarica kožo vlaži, pri tem pa vsrka tudi njeno odvečno maščobo in blagodejno deluje na aknasto kožo. Raztopina koloidnega ovsa vlaži, pomirja in ima protivnetne lastnosti. Pripravimo jo tako, da nekaj žlic koloidnega ovsa zmešamo z enako količino vode. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati deset minut oziroma dokler se ne posuši, nato jo dobro speremo z vodo. Postopek lahko ponovimo štirikrat na teden.

Čaj proti rdečici Pri rdečici so učinkoviti tudi čaji. Te ne samo pijemo, temveč jih nanesemo tudi na kožo. Najbolj blagodejni so poprova meta, kamilica in zeleni čaj. Polifenoli v zelenem čaju poživljajo kožo, kamilica in poprova meta sta primerni za vse oblike rdečice. Obloge pripravimo tako, da skuhamo čaj iz nekaj vrečk. Ohladimo ga v hladilniku, vanj pomočimo mehko krpo in jo za minuto dvakrat na dan položimo na obraz. Hladno mleko Rdečico lahko pomirimo tudi s hladnim mlekom, ki je že dolgo znano sredstvo za pomiritev vnetja. Mleko vsebuje vitamin A, aminokisline, maščobe in proteine. Krpo ali brisačko namočimo v hladno mleko in jo položimo na obraz za deset minut.

Olivno olje Proti rdečici lahko uporabimo ekstra deviško olivno olje, ki vsebuje pomembne antioksidante, kot sta vitamina A in E. Nekaj kapljic olivnega olja blagodejno vpliva na kožo, primešamo jih v kremo, ki jo običajno uporabljamo za obraz.

Ne spreglejte