SiolNET. Trendi Moda
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Modna kampanja za ženske z oblinami je sprožila val zgražanja

2

termometer

Kritika presuhih in mladih manekenk, s katerimi modna industrija postavlja lepotne kriterije, ni novost. K tej se pridružuje tudi newyorška modna oblikovalka Courtney Smith.

Newyorška modna oblikovalka Courtney Smith ne pristaja na zapovedi modne industrije, ki stavijo na mlada in suha telesa ter velikokrat ustvarjajo nerealne lepotne ideale.

Zato se je odločila, da bo kampanja za njeno novo znamko z imenom Rum + Coke nosila sporočilo. Za predstavljanje svojega najnovejšega dela je tako želela onkraj modnih predsodkov in stereotipov, zato je izbrala manekenke srednjih let in polnejših postav.

Kampanjo nove modne kolekcije pa je pospremila tudi s sloganom Ženska je lepa v vsaki izdaji.

"Modni svet je prepoln negativnih sporočil, kot na primer, nisi dovolj suha, mlada, svetla … Ženske so lepe ne glede na to, v kakšni podobi so. Verjamem v lepoto različnosti in zato želim, da moje kreacije nosijo ženske z obilnejšo postavo in afriškimi koreninami," je za tuje medije izjavila ameriška modna oblikovalka.

Manekenka naj bo bolj vključujoča S svojo gesto želi modna oblikovalka tako vzpostaviti modo kot bolj vključujoče področje, s tem tudi razširiti pojmovanje poklica manekenke in lepotnih kriterijev, ki so onkraj zdaj prevladujočega.

A njena poteza v modnem svetu ni bila sprejeta s popolnim odobravanjem. Po navajanju tujih medijev nekateri kritični glasovi pravijo, da je kampanja neokusna in da je neprimerno, da ženske s polnejšimi postavami pozirajo v oblačilih, neprimernih za njihove postave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin