Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2015,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kickstarter

Torek, 7. 7. 2015, 11.21

8 let

Mlada Slovenca v iskanju popolne ročne ure ustvarila svojo blagovno znamko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Luka Žgajnar in Luka Badalič sta študenta arhitekture, ki sta v iskanju popolne moške ročne ure ustvarila lastno blagovno znamko ročnih ur, s katerimi želita na Kickstarterju zbrati 68 tisoč evrov.

Sošolca na ljubljanski fakulteti za arhitekturo, 22-letni Luka Badalič in 21-letni Luka Žgajnar, sta velika ljubitelja dobrega oblikovanja. Sodobni tehnologiji in razvoju navkljub pa sta mladeniča poslovno priložnost našla v enem od najbolj klasičnih pripomočkov in modnih dodatkov sodobnega človeka – ročnih urah.

V iskanju popolne ročne ure, ki jo je mogoče zlahka prilagoditi različnim priložnostim, sta ustanovila lastno blagovno znamko in jo v viteškem, kavalirskem duhu poimenovala Chevall Watches.

Ročne ure za kavalirje sodobnega časa S štirimi različnimi osnovnimi modeli ročnih ur, ki jim lahko podobo spremenimo s tremi različnimi paščki in ohišji, se mladeniča zdaj predstavljata na Kickstarterju.

"Iskala sva kakovostno uro, ki bi jo lahko nosila od jutra do večera, ob različnih priložnostih, a je nisva našla. Zato sva jo oblikovala sama," nastanek ideje za svojevrstne ročne ure opiše Luka Žgajnar.

Ista ura za različne priložnosti. Kako? Z menjavo paščkov in ohišja.

Njuna želja je bila oblikovati dovršeno uro, ki bi bila cenovno še vedno dostopna tudi mladim. "Tistim, ki jim dobro oblikovanje in kakovost veliko pomenita, ne morejo pa si privoščiti luksuznih ur."

Ura, sestavljena iz nečesa švedskega, švicarskega, kitajskega in slovenskega Po neuspešnem povpraševanju v Sloveniji, kjer opreme za izdelavo takšnih ur niti nimamo, sta se obrnila na tuje urarske mojstre. Švicarji in Nemci so jima ponudili previsoke cene za izdelavo prototipa, zato sta povpraševanje poslala na Kitajsko. Posel sta sklenila s kitajskim podjetjem, ki ima na najbolj prestižnem sejmu ur in nakita Baselworld enega od največjih in najbolje obiskanih razstavnih prostorov.

Štirje modeli ur: od klasike do sodobnega videza Zasnovala sta štiri modele ur, vsi temeljijo na švicarskem kvarčnem sistemu Ronda. Prvi model je klasičen z rimskimi številkami, druga dva sledita aviatorskemu slogu s tremi večjimi številkami, četrti model pa je kombinacija obeh. Vsakemu ohišju sta priložila po tri paščke.

Športnega platnenega izdelujejo na Švedskem, klasični usnjen je narejen v Sloveniji, kovinski pa je izdelan na Kitajskem. V azijski državi bodo ure tudi sestavili, jih poslali v Slovenijo, od tod pa jih bo ekipa Chewall Watches razposlala podpornikom po vsem svetu.

Komplet ure, ohišij in paščkov od 180 evrov Na Kickstarterju želita Luka s pomočjo podpornikov zbrati vsaj 68 tisoč evrov. V prednaročilu osnovni komplet ure s tremi različnimi ohišji in tremi različnimi paščki stane 180 evrov, za bolj prestižnega pa boste odšteli 300 evrov.

Če jima na Kickstarterju uspe, bosta oblikovala tudi za višji cenovni rang Luka Žgajnar in Luka Badalič s svojo blagovno znamko ročnih ur računata predvsem na mlade med 17. in 35. letom, prepričana pa sta, da lahko s svojim konceptom in izdelkom prepričata tudi preostale. Če bo kampanja uspešna in jima posel steče, bosta nadaljevala oblikovanje ur. "Zanima naju tudi malce višji rang, ponuditi pa želiva drugačnost in raznolikost."

Ne spreglejte