Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2015,
10.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 7. 2015, 10.38

7 let, 12 mesecev

Lepotni nasvet: obrvi nikoli ne pulimo na zgornji strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lepo oblikovane in urejene obrvi lahko optično povečajo oči in obrazu dajo privlačnejšo obliko, a pri puljenju ne pretiravajte.

Rojeni smo z obrvmi, ki najbolj ustrezajo naši obliki obraza in oči. Zato večjih odstopanj od naravne linije ni pametno delati. "Če imate zelo goste obrvi, jih je treba malce populiti, če pa so tanke, jih je treba dopolniti, da bi bile videti bolj goste in širše. Pri puljenju bodite zmerni, saj dlačice sčasoma povsem nehajo rasti," pojasnjuje vizažistka Petra Fröhlich. Trenutno v modi goste in široke, a trendi se spreminjajo Modni slogi oblik obrvi se nenehno spreminjajo, trenutno so v trendu gostejše, širše obrvi, a te raje uskladite s potezami svojega obraza. "Če imate nežne poteze obraza ali droben obraz, morajo biti tudi obrvi nežnejše, tanjše, sicer na obrazu prevladujejo, kar je videti težko in grobo in nič kaj laskavo," pravi Petra. Obrvi pulimo le na spodnji strani Dlačice pulimo v smeri rasti dlačic in samo v spodnjem delu obrvi, ne nad njimi. Razmršene obrvi lahko tudi malce pristrižete. To naredite tako, da jih s kračko za obrvi počešete navzgor v smeri rasti dlak in tiste, ki so resnično predolge in izstopajo iz linije, pazljivo pristrižete s škarjicami.

Najmanj boleče je puljenje po prhanju Puljenja obrvi se lotite na dobri svetlobi, najboljše po prhanju, ko so pore še odprte, kar zmanjša bolečino. Prave mere določite s svinčnikom Glavno pravilo oblikovanja obrvi je, da si pomagamo s svinčnikom za obrvi, ki ga postavimo diagonalno od zunanjega dela nosnice do obrvi, tako se določi točka kjer se obrv prične. Najvišji del obrvi določimo tako, da diagonalno od zunanjega roba nosnice ter prek očesne zenice in do obrvi znova postavimo svinčnik, to je nekje na 2/3 obrvi. Zunanji rob obrvi pa določimo, če svinčnik postavimo od zunanjega roba nosnice prek zunanjega kotička očesa do obrvi. Svetel korektor pod obrvmi dodatno odpre oči S svinčnikom, senčilom ali barvnim gelom manjkajoče dele obrvi zapolnite, kot bi risali majhne dlačice, in naredite lepo linijo. Uporabite enako barvo, kot so vaše obrvi, ali celo odtenek svetlejšo, če gre za temnolaske. Na koncu lahko pod obrvi nanesete svetel korektor, kar oči še bolj odpre in poudari lepo oblikovane obrvi.

Ne spreglejte