SiolNET. Trendi Moda
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lady Gaga in Rihanna glasnici novega modnega trenda

3

termometer

Trend, ki ga je svetu mode pred dobrim letom dni vnovič predstavila modna znamka Givenchy, se - zahvaljujoč modno naprednim zvezdnicam - vrača v popularno kulturo.

Septum ali obroček v nosu še zdaleč ni več stvar, ki bi spadala le v nekatere subkulture. Že pred časom se je močno uveljavil tudi v svetu mode, kamor ga je v kampanji kolekcije visoke mode leta 2012 vnovič izstrelila modna znamka Givenchy z Riccardom Tischijem na čelu.

Z modno kampanjo, v kateri so svet šokirali z mislijo, da so deseterici svetovno znanih manekenk in manekenov prebodli nosnice, so povzročili modni val, njegove vibracije pa lahko čutimo še danes. Preluknjali tudi Slovenko Ker je bila med izbranimi manekenkami tudi Slovenka Valerija Kelava, je omenjena kampanja močno odmevala tudi pod Alpami, kjer pa novega trenda, morda tudi zaradi cenovne kategorije, v katero se uvršča Givenchy, kljub temu nismo docela sprejeli. Po dveh letih preporod A že dve leti za tem pogumnim modnim podvigom se septum vrača in tokrat se bo, če lahko verjamemo napovedovalcem trendov, bistveno bolje zakoreninil v vsakdanjo modo. Veliko vlogo pri trendu naklonjenih napovedih igra dejstvo, da sta ga prav v tem poletju posvojili dve veliki modni ikoni, ki tako ali drugače navdihujeta nepregledno množico mladih modnih navdušencev.

Rihanna svoje navdušenje nad septumom deli na naslovnici revije Že junija smo lahko opazili, kako se je pevka Rihanna v javnosti pohvalila z novim modnim dodatkom, ki se je ponosno svetlikal pod njenima nosnicama, a v sodelovanju z revijo W magazine bo stopila še korak dlje, saj se v posebnem modnem kontekstu pojavlja v modni zgodbi, njen del pa je poleg divjih živali tudi septum.

A Rihanna s svojim navdušenjem nad obročkom v nosu nikakor ni osamljena, saj so se za ta nekoliko nenavaden modni dodatek v preteklosti že odločile številne svetovno znane zvezdnice, kot sta igralki Scarlett Johansson in Evan Rachel Wood in tudi pevke, kot so Demi Lovato, Janet Jackson in Christina Aguilera, a nobena izmed omenjenih med modnimi navdušenci ni imela tolikšnega vpliva, da bi se trend tudi obdržal. Za Rihanno še Lady Gaga. Katera bo naslednja?

A po dejstvu, da se je le nekaj tednov po tem, ko se je v javnosti z novim svetlečim modnim dodatkom pojavila Rihanna, za podoben korak odločila tudi pevka Lady Gaga, bi lahko sklepali, da bo tokratna življenjska doba septuma nekoliko daljša od preteklih poskusov uveljavitve v popularni kulturi.

Tako Lady Gaga kot RIhanna imata zvesto občinstvo, ki jima redno sledi tudi prek družabnih omrežij, tam pa obe s skoraj enakim entuziazmom objavljata svoje dnevne modne kombinacije, v katere – ena bolj, druga manj agresivno – vključujeta tudi septum.

Lady Gaga je bila pri širjenju vesti o svojem novem modnem dodatku tako zagnana, da je o prebadanju z videom na družabnem omrežju Instagram pred dobrim tednom dni seznanila več kot štiri milijone svojih zvestih sledilcev, s tem in številnimi selfieji pa poskrbela za to, da se danes o septumu govori po vsem svetu.

Če trend navduši trgovine s hitro modo, se ga ne bo lahko znebiti Ali se bo trend tudi resnično obdržal pri življenju, je zdaj odvisno predvsem od modnih velikanov, kot so H&M, Zara in ASOS, ki po vsem svetu skozi svoje trgovine hitre in cenovno dostopne mode širijo zadnje modne trende in tako skrbijo za to, da se modni slog zvezdnikov kar najhitreje preslika tudi na ulice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin