Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
1. 2. 2018,
18.26

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Natisni članek

Norveška Švedska princ William Kate Middleton

Četrtek, 1. 2. 2018, 18.26

6 let, 2 meseca

Kate Middleton odnose s severom krepi zelo modno #foto

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Kate Middleton | Foto Cover Image

Foto: Cover Image

Kate Middleton in princ William sta na kraljevi turneji po Švedski in Norveški, med katero bosta krepila odnose med državama. Vojvodinja Cambriška je dokazala, da zna biti tudi na mrzlem severu zelo modna, njena zbirka plaščev pa je zelo bogata.

Britansko zunanje ministrstvo želi z nordijsko turnejo princa Williama in vojvodinje Cambriške okrepiti vezi z Norveško in Švedsko, hkrati pa hoče dati jasno vedeti, da je Velika Britanija še vedno del Evrope, čeprav zapušča Evropsko unijo.

To je prvi uradni obisk obeh držav Kate Middleton in princa Williama.

Štiridnevna kraljeva turneja se je začela v torek, ko sta prispela na Švedsko. Najprej sta obiskala drsališče in hokejski dogodek v Vasaparknu, čemur je sledilo druženje v stockholmski kraljevi palači s kraljem Karlom XVI., njegovo ženo, kraljico Silvijo, ter princeso Victorio in njenim možem, princem Danielom.

Meghan Markle tokrat navdušila z moško krojenim plaščem

Kate v stilu 60. let prejšnjega stoletja, Victoria pa v klasični eleganci. | Foto: Getty Images Kate v stilu 60. let prejšnjega stoletja, Victoria pa v klasični eleganci. Foto: Getty Images

Za večerni dogodek je izbrala črn plašč s krznom in modro obleko, ki se je ujemala z dežnikom. Vse je v detajlih. | Foto: Cover Images Za večerni dogodek je izbrala črn plašč s krznom in modro obleko, ki se je ujemala z dežnikom. Vse je v detajlih. Foto: Cover Images

Šik oprave bodočih vladarjev

William, Kate, Victoria in Daniel so se družili še naslednja dva dneva in bili seveda glavna atrakcija na Švedskem. Para sta skupaj uživala na več uradnih dogodkih, na katerih sta blesteli predvsem princesa in vojvodinja.

Kate je že na začetku turneje pokazala, kako modni so lahko zimski plašči, za njo pa ni zaostajala niti Victoria.

Med obiskom Nobelovega muzeja je bilo videti, kot da so se prav vsi dogovorili o barvni usklajenosti. Dami sta namreč nosili temnozeleno, oba princa pa temnomodro barvo.

So se dogovorili o barvni usklajenosti? | Foto: Cover Images So se dogovorili o barvni usklajenosti? Foto: Cover Images

Gospoda v modrem, dami v zelenem. | Foto: Cover Images Gospoda v modrem, dami v zelenem. Foto: Cover Images

Po zasebnem čaju s švedskim kraljevim parom sta William in Kate odletela v Oslo, kjer sta se sestala z norveško princeso Mette-Marit in princem Haakonom. Že ko sta priletela, je Kate navdušila z modrim plaščem, ki se je spet nekako ujemal s plaščem gostiteljice. Mette-Marit je nosila plašč v temnomodri barvi.

Zaročni plašč Meghan Markle poskrbel za sesutje spletne trgovine

Ponovno modno usklajeno srečanje. Tokrat z norveškim kraljevim parom. | Foto: Getty Images Ponovno modno usklajeno srečanje. Tokrat z norveškim kraljevim parom. Foto: Getty Images

Obe v modri, kot se za člane kraljeve družine spodobi. | Foto: Getty Images Obe v modri, kot se za člane kraljeve družine spodobi. Foto: Getty Images

Kate si je kasneje za piko na i nadela še kučmo:

Kate in William se bosta zdaj družila z norveško kraljevo družino. | Foto: Getty Images Kate in William se bosta zdaj družila z norveško kraljevo družino. Foto: Getty Images

V norveški prestolnici ju je najprej čakalo kosilo in nato slavnostna večerja z norveško kraljevo družino, ki jo bodo priredili njima v čast.

Sledila bodo srečanja s podjetniki in mladimi ekonomisti, saj je ena od prioritet britanske vojvodinje in princa, kot je poudaril njun tiskovni predstavnik, spodbujanje tehnologije in kreativnih podjetij, ki jih bodo vodili ljudje njune generacije.

Zadnji dan bosta med drugim obiskala smučarsko skakalnico in smučarski muzej.

Ne spreglejte