Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 7. 2009,
12.48

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 3. 7. 2009, 12.48

6 let, 10 mesecev

Haute couture kondomi in zapeljive čipke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na berlinskem modnem tednu se je z dražljivimi modeli spodnjega perila in luksuznimi izdelki prvič predstavil »showroom« Boudoir in ponudil ideje tako za domišljijo kot telo.

Ob že omenjenem sejmu Bread and Butter (več o tem ...) se v nemški prestolnici te dni vse vrti okoli novih modnih smernic in zapovedi. Novost med več kot 100 dogodki, ki se ponavadi zvrstijo v času berlinskega modnega tedna, je letos »showroom« spodnjega perila in luksuznih izdelkov, imenovan Boudior. Že samo ime namiguje, da gre za čutne domislice, ki naj bi popestrile naš vsakdanjik. Ob izjemno dodelanih modelih spodnjega perila je bilo na tem sejmu mogoče spoznati tudi ostale pripomočke, ki naj bi bili prav tako nepogrešljivi med rjuhami.

Ena zanimivejših predstavitev je bila zagotovo predstavitev francoske znamke YesforLov (povezava yesforlov.com), ki proizvaja kozmetiko za »plaisir« oz. zadovoljstvo. Ob raznih masažnih oljih, dišečih pudrih, vitaminih za libido in dražilnih kremah kolekcijo zaokrožijo še »haute couture« kondomi, ki so oviti v ljubko embalažo in še mehkejši saten.

Čute razvajajo tudi dišeče oz. masažne sveče, ki po novem ne samo gorijo in prijetno dišijo, ampak se ob uporabi raztopijo v emulzijo eteričnega olja, ki ga nato raztopljenega in prijetne gorke temperature lahko uporabite za masažo telesa.

In še k spodnjemu perilu: poudarek je bil predvsem na kakovosti in dragocenih materialih, kot ju je združila oblikovalka Charlotte von dem Bussche-Hünnefeld za linijo Corpus Delicti. Slednja je bila iz svilene čipke, črnih brušenih kristalov in polne mere igrivosti.

Spodnje perilo prav tako mlade oblikovalke Dorothee Erle, ki se je predstavila pod znamko Dorotea Time, bi z veseljem oblekla ameriška pop pevka Katy Perry, saj kolekcija spominja na Pin Up dekleta iz 40-ih in 50-ih let in je polna pastelnih barv, volančkov in ljubkih vzorcev.

Sicer pa se zapeljivih krojev in čipk ni mogla ubraniti niti najbolj znana plastična blodnika na svetu – Barbie. Za slovito punčko, ki letos praznuje 50 let, so znani oblikovalci spodnjega perila skrojili unikatne modele, ki jih je bilo mogoče občudovati v rozasti, z vonjem cvetočih lilij prenapolnjeni avli »showrooma« Boudoir.

Ne spreglejte