Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
8.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Soline

Natisni članek

advertorial Lepa Vida nega telesa

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 8.14

2 meseca, 1 teden

Domača kozmetika, ki je našla čudež v Jadranu

Oglasna vsebina: Soline
Lepa Vida

Narava nam je podarila ogromno naravnih zakladov, s katerimi si lahko olajšamo vsakdan in poskrbimo za lepše počutje. Ena takšnih neprecenljivih naravnih sestavin je tudi morska sol iz piranskih solin.

Iz kuhinje v kopalnico: sol vedno pogosteje zaseda pomembno vlogo v vsakdanji naravni kozmetiki in celoviti negi telesa. Ta prvinski biser morja v sebi skriva neprecenljivo moč, ki jo boste občutili že po prvem dotiku.

Kaj potrebuje vaša koža?

Koža potrebuje vse tisto, kar lahko najde v naravi: vodo, vlago in minerale. Da bi svoji koži povrnili prožnost, vitalnost in mladostni videz, potrebujete samo dvoje: naravno kozmetiko in pravo dnevno rutino.

Dnevna rutina od A do Ž

Foto: Arhiv Soline d.o.o., Jana Urbas | Foto: Foto: Arhiv Soline d.o.o., Jana Urbas

Pijte veliko vode! Lepota se gradi od znotraj. Poskrbite za redno hidracijo in popijte najmanj dva litra vode na dan.

Proč s cigareti. Zaradi kajenja lahko že pred tridesetim letom dobite tiste tipične izrazne gubice, zaradi nikotina pa bo vaša koža osiromašena s kisikom, videti bo pusta in siva.

Ne pretiravajte s kavo, raje posezite po črnem ali metinem čaju.

Opozorilo za zimske dni: kurjava izsuši stanovanjske prostore, posledično tudi vaše telo in kožo, ki v tem obdobju potrebuje malo intenzivnejšo nego. Zaradi tega se vaša koža lahko izsuši in izgubi prožnost.

Dnevna nega: umivajte se z mlačno vodo, nikakor ne pretiravajte z vročo.

Uravnovešena prehrana: poskrbite za zadosten vnos vitaminov A in C ter svoje jedi obogatite z vlakninami.

Zakaj izbrati pravo naravno kozmetiko?

Ko se boste odločili za nakup nove naravne kozmetike, se najprej prepričajte, da je resnično naravna, zato pozorno preberite deklaracije – v tako imenovanih naravnih izdelkih se pogosto skriva tudi kakšen kemijski vsiljivec.

Glavni razlog za to, da boste svojo kopalnico napolnili z naravnimi izdelki, ne sme biti modna muha, ampak zavedanje, da svojemu telesu želite samo najboljše. Navadna kozmetika namreč vsebuje številne škodljive sestavine, ki jih med drugim pridobivajo iz nafte, vsebujejo pa lahko tudi svinec in živo srebro ter škodljiva umetna barvila. Koža na takšno kozmetiko pogosto odreagira po svoje, z alergijskimi reakcijami, izpuščaji ali ekcemi.

Izdelki Lepa Vida – izberite naravno svežino

Foto: Arhiv Soline d.o.o., Jana Urbas | Foto: Foto: Arhiv Soline d.o.o., Jana Urbas

Kozmetična linija Lepa Vida predstavlja pravo sožitje z naravo, saj je poiskala največje naravne bisere, ki jih ponuja lokalno okolje. Izdelki za osebno nego Lepa Vida vsebujejo dragoceno morsko sol pridobljeno na tradicionalen način v Krajinskem parku Sečoveljske soline, prav vsak izdelek pa pripoveduje lastno zgodbo s pridihom mediteranskega rastlinja.

Že zgodovinska izročila pričajo o blagodejnih vplivih morja in naravnih učinkovin s Sečoveljskih solin, ki krepčilno delujejo na telo, mu vračajo energijo, hranijo in obnavljajo kožo.

Z nežnimi izdelki Lepa Vida boste z nekaj koraki poskrbeli za naravno, predvsem pa blagodejno terapijo, ki bo osvežila vaše telo in okrepila vašo dušo. Vsak dan si boste lahko pričarali pristno morsko harmonijo – vsaka nega z izdelki Lepa Vida predstavlja edinstven sprehod po solinah.

Dragocena sol iz piranskih solin je pravi dar narave, ki jo solinarji tudi danes pridobivajo po 700 let starem postopku. Tradicija, ki je ohranila prvinskost morske soli, izdelkom Lepa Vida dodaja neprimerljivo kakovost.

Izberite svojo najljubšo Lepo Vido

#Sol za kopel

Lepa Vida | Foto:

Svoje naslednje razvajanje v topli kadi obogatite s soljo iz kolekcije Lepa Vida. Izbirate lahko med različnimi vonji: rožmarin, verbena, vrtnica in sivka.

Soli so obogatene z naravnimi eteričnimi olji, na vaše telo delujejo poživljajoče, spodbujajo prekrvavitev in dobro počutje. Nedvomno so odlična izbira po dolgem delovniku. Že po nekaj minutah boste občutili privlačen učinek mediterana.

 

Navodila za uporabo:
Kad napolnite z vodo želene temperature. Dodajte pest soli. V kopeli uživajte od 15 do 20 minut. Za večji učinek po kopeli priporočamo počitek.

Lepa Vida | Foto:


#Slanica

Poznana je tudi pod imenom mati vseh voda, je bogata z minerali broma, joda in magnezija. Je dragocena voda, ki ostane na dnu bazenov s soljo.

Že stoletja je tako imenovana matična voda visoko cenjena, če jo boste redno dodajali v kopel, boste v zimskih časih poskrbeli za krepitev organizma, zaradi vsebnosti broma pa se boste tudi prijetno sprostili. Kopel pospeši krvni obtok celotnega telesa ter s tem izločanje odpadnih snovi iz telesa, koža postane bolj napeta in elastična ter pridobi mladostni videz.

 

Navodila za uporabo:
Temperatura, pri kateri je slanica učinkovita in ima terapevtske učinke je okoli 38°C. Svoji najljubši kopeli  dodajte pol litra slanice. V kopeli uživajte 20-25 minut. Nato se stuširajte s toplo vodo.
 

#Solni piling

Lepa Vida | Foto: Piling vam mora zlesti pod kožo in postati vaša tedenska rutina. Z njim boste namreč poživili svoje telo in s kože odstranili odmrle celice in hkrati in omogočili ostalim
negovalnim izdelkom, da prodrejo globlje v kožo.

Preizkusite izvrstne pilinge na osnovi morske soli, ki so obogateni z oljčnim oljem, vonjem vrtnice ali z aloe vero.

 

Navodila za uporabo:
Piling nanesite na mokro telo, ga s krožnimi gibi utrite, nato sperite s toplo vodo.
 

#Mila Lepa Vida

milo | Foto: Vsa družina bo navdušena nad mili Lepa Vida, ki vsebujejo certificirano ekološko palmovo olje in dodatke naravnega izvora. Izbirate lahko med sedmimi ekskluzivnimi mili: milo s soljo, milo z morskim blatom, milo s cvetovi sivke, milo z listi oljke, milo z listi verbene, milo z gozdnimi peškami in milo z vonejm vrtnice.

Vsakič, ko boste svoje telo pocrkljali s kakšnim izdelkom Lepa Vida, boste začutili neverjetno moč morja in piranskega sonca. Narava bo prebudila vsa vaša čutila, vaše telo poživila in mu povrnila potrebno energijo.

Navodila za uporabo:
Nanesite na mokro kožo, dobro spenite in nato sperite z vodo.
 

 

Linija Lepa Vida ponuja tudi blagodejno mleko za telo in različna naravna olja za telo

 

Ne spreglejte