Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ulični stil

Petek, 27. 9. 2013, 19.53

8 let

Bolšjaki v Ljubljani je ne prepričajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tjaša, 22 let: gospodična, ki sede tudi za šivalni stroj

V Utripu ulice smo ujeli Ljubljančanko Tjašo, ki pravi, da že od nekdaj uživa v kombiniranju in predelovanju različnih kosov oblačil, čeprav zadnje leto za to skoraj ne najde več časa.

"Babi je bila šivilja, zato sem si včasih oblačila šivala oziroma predelovala tudi sama, zdaj mi za to na žalost zmanjkuje časa," ugotavlja Tjaša, ki se je pred prevajalstvom in študijem mednarodnih odnosov nagibala tudi k študiju oblikovanja, vendar je program pri nas ni prepričal.

"Zdi se mi, da so včasih delali precej lepša in kakovostnejša oblačila, iz materialov, ki se ne uničijo takoj. Kakšen molj, to ne pride zraven!" v smehu pove Tjaša in pokaže na rjavo torbico in pas, za katera pravi, da sta verjetno starejša od nje in še vedno ohranjena kot prvi dan. "Očala sem 'ukradla' mami, so znamke Yves Saint Laurent in so res, res stara," pove Tjaša.

Ob omembi oblačil iz druge roke prizna, da je vintage sejmi pri nas ne prepričajo. "Žalosti me, ko vidim, kaj so naredili iz bolšjakov. V Berlinu sem se zaljubila v te sejme, ker najdeš resnično dobre stvari in jih ne preplačaš. Pri nas pa se je izgubil namen – za majhen denar prodati nekaj, česar sam več ne potrebuješ. Cene so previsoke, navsezadnje gre za rabljene kose!"

Tjaša sicer nakupuje v priljubljenih verigah, prizna pa, da redko kaj kupi po redni ceni. Čevlje je na primer kupila na zadnjih znižanjih v Zari in zanje odštela okoli 15 evrov, pulover iz Vero Mode pa je dobila za 5 evrov. "Vedno kupujem na sezonskih znižanjih, pa čeprav to pomeni, da si bom nove kopalke kupila šele konec poletja in plašč šele ob koncu zime."

Pa Tjašina ombre pričeska? Naredila si jo je kar sama – z razpršilom za posvetlitev las.

"Gre za neko mešanico peroksida, ki pa je ne smeš prepogosto uporabiti, saj lahko uniči lase. Tole je nastajalo skoraj eno leto, razpršilo – ki ga v drogeriji dobiš za pet evrov – sem uporabila dvakrat na mesec, barva mojih las pa se je spreminjala iz rdečkaste na oranžno v blond," še izda Tjaša.

Ne spreglejte