Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 15.53

8 let

Beneški karneval malo drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na letošnji otvoritveni slovesnosti beneškega karnevala je modna hiša Moschino v sodelovanju z ameriškim glasbenikom Cooliom pričarala pravi spektakel.

Najsi gre za sodelovanje pri umetniških projektih ali pa za podpiranje okoljevarstvenih dejavnosti, modne znamke so vedno na preži za vzpostavljanje novih zvez. Italijanska modna hiša Moschino je skupaj z ameriškim glasbenikom Cooliom našla nov izziv v beneškem karnevalu. Tradicionalno se svetovno znani beneški karneval prične z slovesnostjo, ki se imenuje »Polet golobice«. Po običaju bele ptice, ki jih spustijo z vrha zvonika, naznanijo začetek pustnega karnevala. Letos pa je bila otvoritvena slovesnost nekoliko drugačna – potekala je pod imenom »Polet angela«, glavna zvezda pa je bil raper Coolio, ki se je pojavil oblečen v belo Moschinovo kreacijo.

Moschino, ki je znan po svojem ustvarjalnem pristopu in obilici domišljije pri oblikovanju oblačil in okenskih izložb, je poskrbel za svojevrsten začetek prireditve z osnovno idejo angelovega oblačila. Visoko na nebu so se izpisale zlate črke, ki so oblikovale besedo »ANGELO« in Coolio je dejansko poletel. Ameriški pevec se je z zvonika spustil na Trg Svetega Marka, kjer se je pridružil osrednjima osebnostima karnevala, beneškemu dožu in njegovi ženi, ki tradicionalno pričakata angelov prihod na trg.

Moschinov nenavaden in kreativen pristop k modi se jasno odraža tudi v njihovem oglaševanju in promoviranju modne znamke. Moschinova oglasna kampanja za dišavo I Love Love (Ljubim ljubezen) je odličen primer – fotografije prikazujejo manekenko v nadnaravnem pravljičnem okolju. Posebnost pa je tudi Moschinova spletna stran, ki obiskovalce popelje na fantazijsko potovanje po družabni igri, v kateri nastopajo goske, oblečene v britansko zastavo.

Ne spreglejte