Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
12.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Milan Kučan biografija

Četrtek, 10. 12. 2015, 12.29

7 let, 12 mesecev

Slovenci razgrabili biografijo Milana Kučana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zgodovinska biografija prvega slovenskega predsednika Milana Kučana je v mesecu dni od izida razprodana in je v ponovnem tiskanju.

Založba Modrijan je v začetku novembra na trg poslala biografijo o Milanu Kučanu, prvem slovenskem predsedniku. Zgodovinar Božo Repe na 600 straneh popisuje Kučanovo življenje in delo od otroštva do aktivnega upokojenca.

V tisku je dva tisoč novih izvodov "Res je, prodali smo štiri tisoč izvodov knjige in v tisku je dva tisoč novih," so nam potrdili v založbi Modrijan. Pojasnili so še, je zanimanje za zgodovinske biografije vedno veliko, polovico knjig o Milanu Kučanu pa da so prodali že v predprodaji. "Do zdaj smo imeli dve predstavitvi knjige – v Klubu Cankarjevega doma ter v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota – na obeh dogodkih se je trlo ljudi."

Največ po knjigah segajo ljudje, ki jim je osamosvajanje Slovenije po letih blizu, se pravi starejša generacija, zelo malo pa mladina. "Pogosto knjigo kupijo za darilo, saj želijo posvetilo svojemu očetu ali podobno."

Pri pisanju biografije je Repe za STA povedal, da je zajemal podatke iz dveh glavnih virov: državnega arhiva in obsežnega Kučanovega osebnega arhiva ter dodal, da je prav tako opravil pogovore s Kučanovimi sodelavci ter vrsto intervjujev in pogovorov tudi s Kučanom samim.

Težka primerjava z drugimi podobnimi deli Med zgodovinskimi knjigami, ki jih prodajajo v Modrijanu, se po navedbah založbe zelo dobro prodaja tudi delo Andreja Inkreta In stoletje bo zardelo, biografija Edvarda Kocbeka.

"Med zgodovinskimi knjigami je letos v ponatis šla tudi knjiga britanskega zgodovinarja Keitha Lowa Podivjana celina, ki govori o Evropi po drugi svetovni vojni. Dober odziv bralcev in kupcev pa je bila deležna tudi knjiga Mirana Potrča Klic k razumu," so dodali.

Ne spreglejte