SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Septembra še ena biografija o J. D. Salingerju

2

termometer

O Salingerju, ki se je večino svojega življenja skrival pred novinarji in javnostjo, bo izšla še ena biografija, tokrat napisana na podlagi intervjujev s 150 ljudmi, ki so ga poznali.

Biografijo bosta napisala David Shields in Shane Salerno, izšla pa bo pri založbi Simon & Schuster, kjer so knjigo opisali kot ustno biografijo. Izšla bo septembra, Shields in Salerno pa sta knjigo pripravljala osem let, saj sta zanjo intervjuvala 150 ljudi, ki so poznali Salingerja, z njim delali, ali pa je njegovo pisanje vplivalo na njihovo delo.

Pri založbi tako menijo, da gre za temeljno delo o enem najbolj priljubljenih, a hkrati ne povsem razumljenih oseb 20. stoletja. Številni, ki so prebrali delo Igra v rži, so si verjetno vedno želeli, da bi avtorja bolje poznali, in kot kaže, bo to zdaj končno možno. Salinger, ki je poleg Igre v rži med drugim napisal še knjige Franny in Zooey ter zbirko Devet zgodb, je umrl leta 2010. Ker je želel ohraniti svojo zasebnost, zadnjih 30 let svojega življenja ni dajal intervjujev, biografija pa naj bi zdaj razkrila, da je bil Salinger kot oseba izjemno kompleksen in da je bila njegova osebnost polna nasprotij.

Shane Salerno je tudi avtor dokumentarnega filma o tem pisatelju, za katerega je pravice že odkupila ameriška javna televizijska mreža PBS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin