Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
8.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 6. 9. 2013, 8.42

6 let, 6 mesecev

Ruska policija je zasegla še eno "seksi" Putinovo sliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

V sanktpeterburški muzej erotike je vdrla policija in zasegla sliko, na kateri sta kot gola vojaka, ki se merita v svoji moškosti, upodobljena Vladimir Putin in Barack Obama.

Policijski zaseg umetniškega dela je le ena v nizu represivnih zamahov po "sporni" umetnosti v Rusiji, ki ga je mogoče razumeti tudi v kontekstu srečanja G20, ta se je v Sankt Peterburgu začel včeraj.

Iz ruskega muzeja erotike je policija, po tem ko so pred kratkimi iz drugega muzeja v Sankt Peterburgu že zasegli sliko Putina v spodnjem perilu, tako odstranila še sliko ameriškega predsednika Baracka Obame in ruskega predsednika Vladimirja Putina, na kateri ju je umetnica Vera Donskaya-Khilko upodobila kot gola vojaka, ki se merita v svoji moškosti. Avtorica, ki je poznana po aktih golih oseb, je umetnino naslovila Wrestling.

Umetnica je, kot poroča The Art Newspaper, za rusko tiskovno agencijo izjavila, da jo poteza policije preseneča. Nenavadno se ji zdi, da so oblasti sliko, ki je nastala pred dvema letoma in bila v tem času že obširno reproducirana, zdaj prepoznale za sporno.

Predstavnik za odnose z javnostmi ruske policije pa je na izjavo Vere Donskaya-Khilko odgovoril, da so se odzvali na prijave državljanov, ki so opozorili, da naj bi v muzeju erotike hranili dela, ki izzivajo rusko zakonodajo.

 

Ne spreglejte