SiolNET. Trendi Kultura
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maša za Jugoslavijo v režiji Oliverja Frljića

4

termometer

V Slovenskem mladinskem gledališču bo nocoj premiera predstave Kompleks Ristić v režiji Oliverja Frljića, ki je že navdušila, šokirala in predramila beograjsko kulturno in politično sceno.

Nova predstava kulturnega terorista Oliverja Frljića, ljubljenčka beograjskega mednarodnega festivala gledališča BITEF, z naslovom Kompleks Ristić je bila najtežje pričakovana predstava beograjskega festivala, saj so bile vstopnice za vse ponovitve razprodane; podobno je z nocojšnjo premiero v Mladinskem gledališču v Ljubljani.

Uprizoritev je zasnovana na poskusu rekontekstualizacije predstav Resničnost in Missa in a minor, ki ju je sloviti in kontroverzni srbski režiser Ljubiša Ristić v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ustvaril v Mladinskem gledališču, in idejnih temeljev njegovega KPGT-ja, svojevrstnega federativnega jugoslovanskega teatra permanentne revolucije.

Krstna uprizoritev Kompleksa Ristić, velika mednarodna koprodukcija (Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana, HNK Ivana pl. Zajca z Reke, festivalov BITEF (Beograd) in MOT (Skopje)), je beograjsko premiero doživela 20. septembra na 49. mednarodnem gledališkem festivalu Bitef v Srbiji.

Sledila ji je makedonska premiera 24. septembra na festivalu MOT v Skopju, ljubljanska premiera pa bo nocoj. Ponovitve bodo vse do 4. oktobra, 20. oktobra pa se bo projekt preselil še na zadnji koprodukcijski oder, v HNK Ivana pl. Zajca na Reki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin