SiolNET. Trendi Kultura
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Cenim vsakega umetnika, ki v današnjih časih preživi na svobodi"

3

termometer

Članica igralskega ansambla Prešernovega gledališča iz Kranja, Silvika iz priljubljene serije Lepo je biti sosed, ljubiteljica življenja na sploh, bi rada tekla za zmajem. Preberite, zakaj.

Kaj je za vas kulturno? Pozdraviti soseda na stopnišču. Ravno ste se vrnili s potepanja po Londonu. Kot je znano, je britanska prestolnica pravi vrtiljak kulture. Ste se v to tudi sami prepričali? Ja, v Londonu se kar naprej nekaj dogaja in vsak lahko najde nekaj zase … Je pa res, da moraš tam za kulturo imeti kar globok žep. Ali v poletnem času, kar zadeva kulturo nasplošno, popolnoma "odklopite glavo"? Ne, nikoli popolnoma … Všeč so mi poletni festivali s predstavami in koncerti na prostem, pred kratkim pa sem obiskala tudi poletni filmski festival v Puli. Če ne bi bili umetnica, kam bi vas popeljala ustvarjalna pot? Uh, mojih interesnih smeri je veliko … Sploh pa arhitektura, gradnja oziroma preurejanje domov. Bila sem in sem še vedno velika ljubiteljica angleške oddaje Grand design.

Če bi vas poslali v izolacijo (da ne bomo govorili ravno o samotnem otoku), katero knjigo, film in glasbeni album bi vzeli s seboj?

Nekaj, kar še nisem brala, gledala in poslušala.

S katero knjigo bi vas v teh dneh najbolj razvedrili in zakaj?

Priporočajo mi Tek za zmajem, tako da če jo ima kdo doma, se priporočam.

Kateri film ali predstavo ste si ogledali nazadnje in kakšen vtis je naredila na vas?

Nazadnje sem na festivalu v Pulju gledala film Duh babe Ilonke, v katerem sem imela tudi majhno vlogo. Lep poetičen otroški film, napol muzikal, ki bo gotovo navdušil mlajše občinstvo.

Katerega umetnika najbolj cenite in zakaj?

Uh, resnično težko izberem med toliko umetniki. Predvsem cenim vsakega, ki lahko s svojim umetniškim izražanjem v današnjih časih preživi na svobodi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin