SiolNET. Trendi Kultura
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi radi brali dobre knjige? Pojdite na sejem!

0

termometer

Zvečer se odpira knjižni sejem, najpomembnejši dogodek za slovenske založnike in ljubitelje knjig. Ponujamo vam nekaj predlogov dobrih knjig, ki jih mogoče najdete tudi na sejmu.

Aprila smo poročali, da si Slovenci v knjižnicah najpogosteje izposojajo ljubezenske romane in knjige za obvezno šolsko domače branje, kupujejo pa knjige za boljšo samopodobo.

Veliko se od takrat ni spremenilo, jeseni je bila na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih knjiga Grey, četrti del knjižne serije Petdeset odtenkov sive ameriške avtorice E. L. James. Prav tako se še vedno dobro prodajajo knjige za boljšo samopodobo, nekaj pa je tudi bolj kakovostnih presenečenj.

Poznavalce dobrih knjig smo povprašali, katere knjige, ki so jih letos prebrali, bi priporočili kot dobro branje in katerih knjig se veselijo v prihajajočem letu.

Kaj še lahko pričakujemo v slovenskem prevodu?

Prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu že vrsto let ponuja izbor najboljših knjig, za katere je v preteklem letu poskrbela svetovna knjižna produkcija. Upamo na čimprejšnji slovenski prevod.

Letos so bili med drugim na ogled in na prodaj težko pričakovana knjiga Umberta Eca Številka nič, Murakamijevi noveli Wind/Pinball in četrti del trilogije Millennium Stiega Larssona Dekle v pajkovi mreži.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin