Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
13.02

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek vino eVino

Sreda, 1. 8. 2018, 13.02

5 let, 8 mesecev

V vinoteko eVino po vrhunska vina, vinske kozarce svetovno priznane znamke Riedel in najboljše sestavine za osvežilne gin tonike

Oglasno sporočilo

Poletje je čas piknikov, druženj s prijatelji in poletnih dopustov, ko si vsi radi privoščimo odlično hrano in pijačo. Pa naj gre za vrhunska slovenska ali tuja vina, vse bolj moderne gine ali osvežilne tonike Fever Tree, ki poskrbijo, da postane poletna vročina znosna, druženje pa prijetno.

Okusi in želje so različni, vsi pa si radi privoščimo najboljše. V Ljubljani na Šmartinski cesti 53 je poleg eVino bara, kjer si lahko vsak dan poleg kozarca vrhunskega vina privoščite tudi odlična kosila ali popoldanske prigrizke, tudi vinoteka eVino največja slovenska trgovina z vini. Trgovina je odprta vsak delavnik med 10. in 21. uro.

Foto: Nejc Pernek | Foto: Foto: Nejc Pernek

Vrhunska slovenska vina z MEDALJAMI in PRIZNANJI svetovnih vinskih ocenjevanj

Na policah vinoteke eVino najdete vina svetovno priznanih slovenskih vinarjev – Marjana Simčiča, Edija Simčiča, Aleša Kristančiča - Movia, Posestva Burja, Sutorja, Dolfota, Pasjega repa, vina Kleti Brda, kmetije Jakončič, kleti Šturm, vina Gašper.

Ljubitelji vrhunskih, nagrajenih vin boste na policah vinoteke eVino zagotovo prišli na svoj račun, saj lahko izbirate med številnimi nagrajenimi slovenskimi vini.

  • Decanterjeva PLATINASTA Bagueri Rebula 2013 iz Kleti Brda, ki je s 97 točkami dosegla odličen dosežek.
  • Gašper, Sivi Pinot 2017, nagrajen z ZLATO decanterjevo medaljo ter 96 točkami – neverjeten uspeh vina, ki s svojo do kupca prijazno ceno v rangu 7,5 evra/steklenico žanje neverjetne uspehe v mednarodnih vodah.
  • ZLATOM in 95 točkami nagrajena Leonardo 2011 Marjana Simčiča in Carolina Rdeča 2015 kmetije Jakončič (trenutno lahko v vinoteki eVino kupite še letnik 2014, septembra pa že lahko pričakujemo nov, nagrajeni letnik 2015).

Foto: Nejc Pernek | Foto: Foto: Nejc Pernek

Septembra 2018 lahko ljubitelji rebule pričakujete fantastičnio Rebulo Opoka 2016 Marjana Simčiča, ki jo je Luka Gardini, nekdanji najboljši sommelier Italije, razglasil za najboljše vino leta.

Gašper Čarman - vina Gašper
Trendi Zlata medalja za slovensko vino

Nagrajeni slovenski gini v dobri družbi

Foto: arhiv Fever Tree | Foto: Foto: arhiv Fever Tree Vrhunska slovenska in tuja vina niso edino, kar ponuja največja vinoteka v Sloveniji. Med številnimi svetovno priznanimi znamkami žganih pijač najdete ogromno odličnih ginov, viskijev in tudi konjakov.

Trenutno najbolj vroča gina, po katerih je ogromno povpraševanja, sta gina izpod rok slovenskih mojstrov – Erika Sarkića in Tomaža Kavčiča. Vsak odličen v svoji kategoriji, oba mednarodno nagrajena ter neverjetno prepričljiva v vedno bolj priljubljenih gin tonikih. Za popolno mešanico gina in tonika poskrbijo toniki Fever Tree – toniki številka 1 po izboru najboljših svetovnih barmanov

Več kot 15 različnih, svetovno priznanih ginov bo zagotovo prepričalo vsakega resnega ljubitelja gina, če k temu dodamo široko paleto tonikov Fever Tree – Aromatic, Mediterranean, Naturally Light, Indian Tonic Water, Elderflower, pa je kakovost zagotovljena.

Med najzanimivejšimi žganimi pijačami je zagotovo konjak znanega francoskega izdelovalca konjakov iz družine Tesseron, in sicer Tesseron LOT N°29 Exception, ki mu je vinski ocenjevalec Robert Parker dal izjemno oceno 100 točk od 100 točk. Takšne ocene do zdaj ni prejel še noben konjak na svetu. Družina Tesseron izdeluje konjake že od leta 1855 in lahko se pohvalijo, da hišo trenutno vodi že 4. generacija Tesseronov. Foto: arhiv Tesseron | Foto: Foto: arhiv Tesseron

Tudi ljubitelji viskijev boste v vinoteki eVino našli nekaj zase. Izbirate lahko med več kot 20 vrstami viskijev različnih blagovnih znamk. Največji je seveda izbor viskijev iz Škotske, domovine viskija. Poleg škotskih viskijev so vam po novem v vinoteki eVino na voljo še irski in japonski viskiji ter viskiji iz Tajvana.

Kozarci Riedel, ki poskrbijo za popolnost užitka

Vsi vemo, da pijača resnično zaživi šele, če jo postrežemo na pravilen način. Podjetje eVino d.o.o. je ekskluzivni uvoznik svetovno priznanih kozarcev znamke Riedel.

V tovarni kozarcev Riedel se že 260 let trudijo z razvijanjem kozarcev, ki uporabnikom zagotavljajo edinstveno izkušnjo pitja, pa naj gre za vodo, vino, pivo, viski ali pa vedno bolj trendovski gin. V naši ponudbi lahko najdete več kot deset različnih linij kozarcev Riedel. Vsaka od linij se ponaša z unikatno izvedbo in ponuja kozarce za rdeča, bela ter peneča vina.

Foto: Riedel Veritas, arhiv Riedel | Foto: Foto: Riedel Veritas, arhiv Riedel

GIN & TONIK RECEPT

1. Gin Brin + Aromatic Fever Tree

  • merica gina – 0,5ml
  • 1,5 dcl tonika Aaromatic
  • led
  • brinove jagode + rožmarin

Foto: Ana Kovač | Foto: Foto: Ana Kovač

2. Gin Monologue + Mediterranean Fever Tree

  • merica gina – 0,5 ml
  • 1,5 dcl tonika Mediterranean
  • led
  • oljčni listi in pomarančna lupinica

Naročnik oglasne vsebine je eVino. 

Ne spreglejte