Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 8. 2014,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Roš MasterCard

Sreda, 27. 8. 2014, 14.43

8 let

Spektakularne strele in ulična hrana v idiličnem Piranu (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vrhunska kuharica Ana Roš je prejšnji teden s prigrizki razvajala domačine in izletnike v Piranu. Obmorske idile in uživanja ob dobri hrani niso zmotile niti spektakularne strele.

Anine kulinarične počitnice, projekt družbe MasterCard in našega medija, so se pretekli teden nadaljevale v Piranu, morda najbolj idiličnem slovenskem obmorskem mestecu. Tam je namreč svojo srebrno potujočo kuhinjo parkirala chefinja Ana Roš iz kobariške Hiše Franko in s svojimi kulinaričnimi umetnijami razvajala mimoidoče.

Niti vse temnejše nebo nad Piranskim zalivom ni ustavilo radovednežev, ki so si lahko od blizu ogledali, kako vrhunska kuharica pripravlja dobrote menija s tremi hodi. Pri tem ji je pomagala tudi nagrajenka naše nagradne igre Okusi poletje Kristina Bogataj, ta se je spretno sukala za malim štedilnikom in delovnim pultom v prirejeni prikolici.

Plevel kot okusna začimba, majoneza iz pepela? Razkrili bomo Anine skrivnosti. In kaj je bilo na piranskem meniju? Za začetek je Ana Roš ponudila bogato obložen morski sendvič s hrustljavim domačim kruhom, ki mu je sledil sashimi brancina Fonda, ki so ga isto popoldne ujeli nedaleč stran. Rezine brancina je Roševa začinila z omako iz limete in stebelne zelene, rožnatimi zrnci popra in, ne boste verjeli, plevelom iz domače grede. Brez skrbi, nekaj skrivnosti nam je Ana razkrila tudi v videu, ki si ga boste lahko na Planet Siol.net ogledali jutri.

Glavna jed piranskega menija je bila posvečena prašičku. Kuhanemu, nato pa še popečenemu prašičjemu vratu je na krožniku delala družbo mlada popečena blitva. Tudi sladica ni manjkala, sladkali smo se z rozado iz kave in cimeta, ki jo je dopolnjeval okus suhih sliv in pomaranče.

Piran ponudil vse od nevihtnega neba do krasnega sončnega zahoda Nad zadovoljnimi gosti, ki so zasedli mizice pred srebrno prikolico, se je počasi temnilo nebo. Kazalo je, da se bo nad Piranom razbesnela nevihta, ribiči so hiteli privezovati svoje čolne in barke le lučaj stran od kulinarične druščine. A vreme je zdržalo, že naslednji dan pa se je Piran pokazal v najlepši luči.

Kopalci so po malico hodili kar čez ploščad, se pri Ani ustavili na kozarčku in v objektiv, tako kot mi, lovili utrinke. Za veliki finale pa smo lahko uživali še v čudovitem sončnem zahodu. V spremljavi dobre družbe in hrane – neprecenljivo.

Ne spreglejte