SiolNET. Trendi Kulinarika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skoraj polovica ameriških restavracij je v ženskih rokah

1

termometer

Raziskava NRA, ameriškega združenja restavracij, je pokazala, da ima skoraj 50 odstotkov restavracij v ZDA žensko lastnico.

Rezultati raziskave so pokazali tudi, da je na vodilnih položajih v gostinstvu zaposlenih več predstavnikov manjšin kot v katerikoli drugi panogi. V zadnjih petih letih je denimo za 42 odstotkov zrasel delež lastnikov restavracij s hispanskim poreklom. "Številke so res impresivne. Gostinstvo je najperspektivnejša panoga za ljudi, ki, ne glede na poreklo, želijo zaživeti ameriške sanje," je dejal Scott DeFife, predstavnik NRA. V gostinstvu dela 13 milijonov Američanov Združenje NRA je pred kratkim začelo celoletno kampanjo America Works Here oziroma "Amerika dela tukaj", s katero želijo predstaviti uspehe ameriškega gostinstva. V prvem televizijskem oglasu, ki so ga začeli predvajati januarja, poudarjajo, da restavracije dajejo delo 13 milijonom Američanom, v letu 2011 pa naj bi k ameriškemu gospodarstvu prispevale 1,7 milijarde ameriških dolarjev.

Večina je začela na najnižji stopnički Skoraj polovica Američanov je vsaj enkrat v življenju delala v gostinstvu, več kot četrtina pa je v tej panogi našla prvo službo. K zgodbi o "ameriškem snu" prispeva tudi podatek, da je kar 80 odstotkov vodij oziroma lastnikov restavracij kariero začelo na najnižjem možnem delovnem mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin