SiolNET. Trendi Kulinarika
2,20

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pijete jack kolo? Kaže, da se bo že kmalu podražila.

2,20

termometer

Jack Daniel's
Foto: Wikimedia Commons

Carinsko vojno med EU in ZDA bi lahko kmalu občutili slovenski oboževalci priljubljenega ameriškega viskija. Proizvajalec Jacka Daniel'sa namreč ocenjuje, da se bo ta pijača v EU podražila za okoli 10 odstotkov.

Evropska unija je uvedla višje carine na vrsto ameriških izdelkov, med drugim tudi na viski, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump določil visoke carine na evropsko jeklo in aluminij.

John Quinn, irski viski, Tullamore Dew Trendi "Jaz nimam mačka po nobenem viskiju" #intervju sodžu Jinro Trendi Najbolj prodajana žganja na svetu - za prvega verjetno še niste slišali

To merjenje moči bodo kmalu občutili tudi evropski potrošniki, je napovedal Phil Lynch, predstavnik podjetja Brown-Forman, proizvajalca priljubljenega ameriškega viskija Jack Daniel's. Kot je povedal za ameriško tiskovno agencijo AP, bodo cene na evropskih trgih zrasle v prihodnjih nekaj mesecih, ko bodo distributerji odprodali obstoječe zaloge.

Jack Daniel's Foto: Wikimedia Commons

Po Lynchevih besedah bodo cene Jacka Daniel'sa po Evropski uniji zrasle za okoli deset odstotkov, podražitve pa bodo odvisne tudi od lokalnih distributerjev.

Podražitev v Sloveniji predvidoma jeseni

Jack Daniel's Foto: Wikimedia Commons Distributer Jacka Daniel'sa na slovenskem trgu je podjetje G3 Spirits, kjer so nam potrdili, da ob uvozu tega viskija zdaj plačujejo 25 odstotkov višjo ceno - uredba namreč velja za izdelke, ki so ozemlje ZDA zapustili po polnoči 22. junija 2018.

"Cen predvidoma do jeseni ne bomo dvigovali," nam je povedal direktor G3 Spirits Marko Šutanovac, ki pa ne skriva, da bo do podražitve slej ko prej prišlo, če bo evropsko carinjenje ameriških izdelkov še naprej aktualno. Kolikšna bo podražitev, Šutanovac ni napovedal, pojasnil pa je, da tako občutne podražitve z nižanjem marž ne morejo "izničiti".

"Skupaj s slovenskimi trgovci in lastnikom znamke, družbo Brown-Forman, se trudimo, da bo vpliv predpisanih carin na končno ceno čim manjši, vsekakor pa bo do dviga cen na policah, če bodo do jeseni tarife še aktualne, prišlo," je dejal.

Majda Debevc Trendi Slovenska žganja bi lahko bila uspešna, a je treba najprej vzgojiti pivce

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • khnknk@gmail.com / 09.07.2018. ob 21:36 +2 0

  S Coca Colo se pijejo samo Whiskyji,ki so zanič.

  +2 0
 • Novalight / 10.07.2018. ob 10:08 0 0

  Bomo naprej pili Irce ali Škote... Jacka osebno ne pijem več in še kar nekaj drugih sem že spreobrnil :). Viva la Jameson (v kafanah).

  0 0
 • efranjo / 09.07.2018. ob 18:32 +1 - 2

  trump uvaja neke carine, poznalo se bo pa pri nas?? komu na čast?

  +1 - 2
delitve: 70
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin