Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2022,
9.05

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Pašta Fešta Mlinotest PR članek

Petek, 20. 5. 2022, 9.05

1 leto, 11 mesecev

Pašta Fešta: v Wajdušno na izvrstno pašto in pravo fešto

Oglasno sporočilo

Ajdovščina ta konec tedna pričakuje ljubitelje testenin iz vse Slovenije, ki bodo na največji slovenski pogostitvi s testeninami ajdovsko pašto lahko okušali v več kot dvajsetih gurmanskih različicah. Kulinarično dogajanje bodo začinili sodelujoči kuharski chefi ter tekmovanji Naj Pašta 2022 in Mlinochef za najmlajše, gastronomsko paleto pa bosta zaokrožila bogat glasbeni in spremljevalni program.

Oglas_PastaFesta2022_1200 | Foto:

Na novinarski konferenci, ki je bila 24. maja v Vipavi, je Mlinotest skupaj z Društvom ljubiteljev pašte predstavil program tretje izdaje Pašta Fešte, največjega slovenskega festivala testenin, ki bo to soboto na Lavričevem trgu v Ajdovščini.

NK_pasta_festa 2022 (3) | Foto:

S Pašta Fešto želi Mlinotest v sodelovanju z Društvom ljubiteljev pašte razširiti znanje o pripravi kakovostnih testenin v vsakdanji prehrani, Ajdovščino in Vipavsko dolino pa umestiti na kulinarični zemljevid Slovenije. Mlinotest bo svojo več kot 60-letno tradicijo proizvodnje testenin v letošnjem letu še nadgradil z zaključkom velike investicije v novo tovarno klasičnih sušenih testenin in tako nadaljeval začrtano poslanstvo podjetja: kupcem ponuditi visoko kakovostne izdelke, ki se ujemajo s sodobnim tempom in aktivnim življenjskim slogom. V sklopu festivala bodo tako predstavili tudi dva nova izdelka z vitalnimi žiti.

Divita izdelki | Foto:

Osrednji trg bo od 11. ure na enem mestu združil številna znana kulinarična imena – naj med drugimi omenimo chefa Denisa Ibrišimovića iz gostilne Podfarovž, kuharsko mojstrico Julijano Krapež in kuharsko ekipo s Turistične kmetije Lisjak, ki bodo ajdovske testenine v svojih inovativnih receptih pripravljali neposredno pred očmi obiskovalcev. Ti lahko pričakujejo pravo bogastvo okusov z vsega sveta – od špagetov z italijansko klasiko "aglio, olio, peperoncino" do testenin s pridihom španskega choriza, pa tudi prave gurmanske kombinacije, kot so pirini tortelini s premium siri, pečeno čebulo, temnim pivom in kvasom, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevne brbončice. Kot že tradicionalno bodo obiskovalci tudi letos lahko glasovali za svojo najljubšo jed in tako izbrali dobitnika naziva naj pašta 2022.

mediaspeed5646 | Foto:

Poskrbljeno bo tudi za vrhunski posladek: na Pašta Fešti bo obiskovalce s svojo stojnico sladkih dobrot razvajal tudi Karim Merdjadi – priznani chef, vrhunski ustvarjalec slaščic in prepoznaven sodnik MasterChefa Slovenija. Karim Merdjadi in Mlinotest sta svoji ustvarjalni žilici združila že pred leti, plod tega uspešnega sodelovanja pa so slastni Gourmet brownieji in Gourmet torti, ki se jim bodo v prihodnosti pridružili novi gurmanski izdelki.

Kot je uvodoma povedal predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal, se Mlinotest zaradi svoje specifične geografske lege in zgodovinske povezanosti zaveda svojega vpliva, ki ga ima na kulturo prehranjevanja:

Predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal | Foto: Predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal

"Primorska je prek morja slovensko okno v svet in stična točka z romanskim zahodom. Od tam prihajajo najboljše gurmanske ideje. Testenine zasedajo pri tem pomembno mesto. Pri spoznavanju slovenskih potrošnikov s tem odličnim živilom je Mlinotest odigral pomembno vlogo, zato so naš zaščitni znak, simbol kakovosti in inovativnosti. Smo in bomo tudi vnaprej največji proizvajalec testenin, ne samo v Sloveniji, ampak tudi na območju nekdanje skupne države."

Novost letošnje Pašta Fešte je tekmovanje Mlinochef, ki na kulinarični oder postavlja ekipe otrok med 11. in 15. letom starosti. Mlinochef je iniciativa, s katero želijo organizatorji Pašta Fešte najmlajše ozaveščati o pomenu kakovostne prehrane in jih prek zdrave tekmovalnosti spodbujati h kulinarični ustvarjalnosti.

Finale tekmovanja Mlinochef bo prav na Pašta Fešti, kjer se bosta v živo pred očmi navijačev in obiskovalcev pomerili ekipa Vide in Lovrenca Matije zOsnovne šole Šturje ter Ekipa, da te skipa z Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici. Dvoboj bo potekal v pravem slogu "masteršefovskega" kuharskega izziva, poleg pokala Mlinochef pa zmagovalca čaka tudi kuharska delavnica pri chefu Denisu Ibrišimoviću.

Kot je poudaril Jernej Murn, direktor prodaje in marketinga v Mlinotestu, je letošnji Mlinochef le prvi korak izobraževanja najmlajših v lokalnem okolju, daljnosežni cilj pa je dosti večji:

Jernej Murn, direktor prodaje in marketinga v Mlinotestu | Foto: Jernej Murn, direktor prodaje in marketinga v Mlinotestu

"Mlinotest se kot vodilni slovenski proizvajalec testenin čuti odgovornega, da tako v lokalnem kot regionalnem okolju, še posebej pa na ravni Slovenije, širi kulturo kakovostnega prehranjevanja. Naša ambicija je, da slovenskega potrošnika izobrazimo in naučimo, kaj je dobra 'pašta'. Znotraj Mlinotestove družbene odgovornosti je tudi izobraževanje najmlajših. Ravno zato smo se odločili, da letos prvič organiziramo tekmovanje Mlinochef. Naša želja je, da se Mlinochef v prihodnje razširi na celotno območje Primorske in tudi drugam, kjer so tradicije priprave testenin drugačne."

Mlinotest pa svojo zavezo k širjenju kakovostnih testenin in ozaveščanju, da se je tudi v današnjem svetu mogoče kakovostno in hitro prehranjevati, izpolnjuje tudi pri razvoju novih izdelkov. Z mislijo na vse gurmane so razvili linijo izdelkov Divita z ajdo in piro, ki zagotavljajo uravnotežen in hitro pripravljen obrok. Prav na Pašta Fešti bo mogoče premierno poskusiti dva nova gurmanska izdelka iz linije Divita: pirine raviole s tartufi in pirine torteline s premium siri.

Divita nova izdelka | Foto:

Vsekakor pa se privlačnost Pašta Fešte ne vrti le okoli hrane, temveč kot samo ime pove, festival obljublja tudi pravo fešto. Celotno dogajanje bo na hudomušen način povezoval Iztok Gustinčič, ki bo obiskovalce vodil skozi napeto tekmovanje malih kuharskih mojstrov, prek popoldneva pa bo obiskovalce popeljal od stojnice do stojnice ter na svoj izviren način predstavil kuharske mojstre, sodelujoča društva in njihove kulinarične specialitete.

Za dobro glasbo v ritmih rock'n'rolla na harmoniko bodo poskrbeli fantje iz skupine Ne joči pevec, otroci pa se bodo lahko zabavali s športnimi rekviziti in igralkami ženskega rokometnega kluba Mlinotest.

 Naročnik oglasnega sporočila je MLINOTEST D.D.

Ne spreglejte