SiolNET. Trendi Kulinarika
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odprta kuhna je nazaj: kaj novega ponuja letos? #foto

2,33

termometer

Odprta kuhna 2017
Foto: Nina Vogrin

Zagotovo eden najbolj priljubljenih, ne le kulinaričnih, ampak kar družabnih dogodkov v Ljubljani, je spet tu. Odprta kuhna, kulinarična tržnica na Pogačarjevem trgu, je vstopila že v peto sezono.

Najtoplejši dan tega tedna je kot nalašč padel na petek, ko se je na ljubljanskem Pogačarjevem trgu začela peta sezona Odprte kuhne. Od zdaj pa tja globoko v oktober bodo sončni petki v Ljubljani tako spet rezervirani za dogodek, ki bo, če gre soditi po današnjem, spet pritegoval množice ljudi.

Med prvimi obiskovalci smo opazili tudi igralca Borisa Cavazzo. Med prvimi obiskovalci smo opazili tudi igralca Borisa Cavazzo. Foto: Nina Vogrin

Ponudnikom, ki so že stalnica petkov na Pogačarjevem trgu, se je letos pridružilo še nekaj novih obrazov, med drugim Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas in Marko Ručman iz restavracije Altroké.

Ena najbolj obleganih stojnic: Organic Garden s svojimi rumenimi in črnimi burgerji ter rdečim hotdogom. Seveda so vsi trije veganski. Ena najbolj obleganih stojnic: Organic Garden s svojimi rumenimi in črnimi burgerji ter rdečim hotdogom. Seveda so vsi trije veganski. Foto: Nina Vogrin

Sicer pa smo letos opazili občutno bolj pestro vinsko ponudbo - ob vinotekah Movia in J&B - ta na kozarec toči celo amarone - so začeli vino (še bolj) poudarjati tudi gostinci, ki sicer ponujajo predvsem hrano. Tako kot že v prejšnjih sezonah je pri Vanderju mogoče spiti kozarec šampanjca, fantje iz Galerije okusov v Novem Celju pa recimo na kozarec prodajajo Simčičev Kolos, eno najdražjih vin v Sloveniji - kozarec kolosalne rdeče zvrsti stane 12 evrov.

Ponudba Galerije okusov iz Novega Celja - priporočamo njihovo "carbonaro": fregolo s parmezanovo kremo, poširanim jajcem in hrustljavo panceto Ponudba Galerije okusov iz Novega Celja - priporočamo njihovo "carbonaro": fregolo s parmezanovo kremo, poširanim jajcem in hrustljavo panceto Foto: Nina Vogrin

Vodja projekta Alma Kochavy je sicer še pred odprtjem nove sezone Odprte kuhne poudarila, da je seznam ponudnikov letos res izjemen, do zdaj je na njem že 75 gostincev, od ponudnikov ulične hrane do nekaterih najboljših restavracij v Sloveniji, na primer Hiše Franko.

V nedeljo na Siol.net ne zamudite intervjuja z Ano Roš iz Hiše Franko, letošnjo dobitnico naziva najboljše kuharske mojstrice na svetu.

Ena največjih uspešnic Odprte kuhne je zagotovo Jezerškov šmorn. Ena največjih uspešnic Odprte kuhne je zagotovo Jezerškov šmorn. Foto: Nina Vogrin

"Seveda na Pogačarjev trg ne moremo spraviti vseh naenkrat, pa tudi vsi ponudniki zaradi drugih obveznosti ne morejo sodelovati prav vsak petek. Ponudba bo tako vsakič nekoliko drugačna, vsak petek pa bo obsegala približno 50 ponudnikov," je pojasnila.

Odprta kuhna bo marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin