SiolNET. Trendi Kulinarika
4,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jamie Oliver zapira lokale in za sabo pušča dolgove

4,80

termometer

Jamie Oliver
Foto: Getty Images

TV-kuhar je zaprl še eno od svojih gostinskih verig, ob tem pa za sabo pustil ogromno neplačanih računov.

Televizijskemu kuharju Jamieju Oliverju se je v zadnjem času sfižilo več poslov. Lani je - menda zaradi brexita - zaprl šest, v začetku letošnjega leta pa še 12 podružnic verige italijanskih restavracij Jamie's Italian.

Februarja je pogorelo tudi njegovo podjetje Barby Limited, pod katerim sta delovala Oliverjeva steakhousa Barbecoa v Londonu. Eno od restavracij so zaprli, drugo pa je prevzelo novo podjetje v lasti - Jamieja Oliverja.

Dobavitelji ne vedo, ali bodo kdaj poplačani

Propadlo podjetje Barby Limiter je medtem za sabo pustilo 7,7 milijona evrov dolgov, poroča spletni portal Eater, med drugim pol milijona evrov dolgujejo za najemnine, ostalo pa je tudi po več deset tisoč evrov dolgov dobaviteljem, ki nimajo nobenega zagotovila, da bodo kdaj poplačani.

Nakopičeni dolgovi dosegajo vrtoglave zneske, Oliverjevo premoženje ostaja

Februarja so britanski mediji poročali, da ima Oliverjev imperij restavracij skupno več kot 80 milijonov evrov dolgov, od tega so 2,5 milijona znašale neplačane obveznosti delavcem. Zapadle najemnine, neplačani davki in zapadle obveznosti dobaviteljem so skupno presegli 47 milijonov evrov.

Jools in Jamie Oliver Jools in Jamie Oliver Foto: Getty Images

Oliver in njegova žena Jools sta sicer "težka" okoli 170 milijonov evrov, je poročal tabloid Daily Mirror ter dodal, da propad restavracij in poplačilo dolgov naj ne bi vplivala na njuno osebno premoženje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin