Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
10.13

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Izštekanih 10 Vlado Kreslin

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 10.13

4 mesece, 3 tedne

Razprodan Kino Šiška prepeval Kreslinove uspešnice #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Izštekanih 10, poklon Vladu Kreslinu | V nekaj točkah se je nastopajočim na odru pridružil tudi Vlado Kreslin. | Foto Mediaspeed

V nekaj točkah se je nastopajočim na odru pridružil tudi Vlado Kreslin.

Foto: Mediaspeed

V soboto, nekaj dni po 70. rojstnem dnevu velikana slovenske glasbe Vlada Kreslina, je bil v Kinu Šiška koncert Izštekanih 10, na katerem so številni glasbeniki, predvsem mlajše generacije, zaigrali nove priredbe že nekaterih njegovih ponarodelih pesmi.

Na odru Kina Šiške se je zvrstilo skoraj petdeset glasbenikov, zbranih v najrazličnejših zasedbah večinoma mlajše generacije, ki so predstavili Kreslinove skladbe v novih preoblekah in zvrsteh, vse od rapa, r'n'b in kantavtorstva, funka, americane, etna pa do indie rocka.

Več v spodnji fotogaleriji (foto: Mediaspeed):

Fotogalerija
1 / 16

Na odru se jim je v nekaj točkah pridružil tudi Vlado Kreslin. Novi skladbi Hej, muzikanti in Moja draga se rada slika z njegovega pred kratkim izdanega albuma so poslušalci lahko prvič slišali v živo. Z Batisto Cadillac je Kreslin zaigral tudi njihovo skladbo Neviden, ameriški glasbenik Chris Eckman pa je z Jano Beltran poleg nove priredbe izvedel prepesnitev Tiste črne kitare, ki jo je Kreslin pred več kot dvajsetimi leti posnel s skupino The Walkabouts.

"Dokler svojo skladbo izvajaš sam, nisi objektiven"

V Kinu Šiška so med drugim nastopili Kokosy z Ena pesem, Jardier z Nekega jutra, ko se zdani, Skova in Skovani s Tista črna kitara, Tomaž Hostnik s Cesto, Ethnotrip z Joužekom, Leopold I in Drügi s Tista zakartana ura, Vlado Kreslin, Leopold I in Drügi z Moja draga se rada slika, Chris Eckman in Jana Beltran s Tam na koncu drevoreda, Chris Eckman in Jana Beltran s That Black Guitar, Hauptman z Dokler se srce ne ustavi, Masayah z Z Goričkega v Piran, Marina Martensson z Reka, Batista Cadillac s Še je čas, Batista Cadillac in Vlado Kreslin z Neviden, Dan D z Dekle moje, Lado Bizovičar z Dan neskončnih sanj, Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Masayah, Marino Martensson in Ajdino Kreslin s Hej, muzikanti ter Vlado Kreslin z Batisto Cadillac in Tokacem s Tisoč let.

Izštekanih 10, poklon Vladu Kreslinu | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

"Ko slišiš svojo skladbo v priredbi nekoga drugega, je to potrditev, da to nekaj je. Dokler jo izvajaš sam, nisi objektiven. Šele ko jo za svojo vzame nekdo drug, ko v njej najde sebe in sebe da vanjo, takrat veš, da je to zares – skladba. Čisto vsaka priredba, ki jo kdo naredi, je meni super," je o nastopih za MMC povedal Vlado Kreslin.

"To pa mi pomeni še več kot tisto, kar smo omenili prej. Če se mladi najdejo v tvojih pesmih, je to še več. Poleg tega so same odlične skupine in vse skupaj bo super zvenelo," je še pred koncertom za Siol.net o občutkih ob tem, da so mladi priredili njegove pesmi, spregovoril Kreslin.

Vlado Kreslin
Trendi Vlado Kreslin: Če teh treh pesmi ne zaigram na koncertu, hočejo ljudje denar nazaj
Vlado Kreslin
Trendi Kreslin s poskočnim rock'n'roll ritmom skače v 70. leto življenja
Ne spreglejte