SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihaja album z novimi skladbami Michaela Jacksona

3

termometer

Založba Epic Records je sporočila, da bo 13. maja na prodajne police poslala nov album pokojnega kralja popa Michaela Jacksona. Album z naslovom Xscape bo vseboval osem še neobjavljenih skladb.

Izbor Jacksonovih skladb je opravil predsednik založbe in izvršni producent projekta L.A. Reid. Kot producent je pri projektu sodeloval Timbaland, svojo ekspertizo pa so ponudili še Rodney Jerkins, Stargate, Jerome Harmon – Jroc in John McClain.

"Michael je za sabo pustil še precej glasbenega materiala, ki ga s ponosom predstavljamo prek vizije glasbenih producentov, s katerimi je sodeloval v preteklosti ali pa je izrazil močno željo po sodelovanju z njimi," je v izjavi za javnost zapisal Reid in še dodal, da komaj čakajo, da s svetom delijo še neslišane glasbenikove skladbe.

Naslov albuma Xscape je tudi naslov nosilne skladbe, ki sta jo skupaj spisala in producirala Jackson in Jerkins.

Založba bo poleg običajne oblike albuma izdala še različico delux, na kateri bo mogoče slišati tudi originalne posnetke. Obe izdaji sta od danes, 1. aprila, naprej že na voljo v digitalni obliki.

Michael Jackson je eden od najbolj uspešnih in najbolje prodajanih glasbenikov vseh časov. Na Billboardovi lestvici Hot 100 je imel na prvem mestu kar 13 skladb. Tega rekorda ni uspelo preseči še nobenemu glasbeniku. Prav tako je kot solist s šestimi albumi osvojil prvo mesto Billboardove lestvice 200, začenši leta 1982 s Thrillerjem. Zadnje prvo mesto je posthumno osvojil leta 2009 z albumom This Is It.

Thriller je še danes najbolje prodajani album vseh časov v ZDA – kar 29-krat je bil platinast. Samo na domačih tleh so prodali 75,5 milijona kopij tega albuma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin