SiolNET. Trendi Glasba
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Ne zamudite vikenda na festivalu Pivo in cvetje Laško!

Oglasno sporočilo

Otvoritev 54. festivala Pivo in cvetje Laško ob 21. uri na odru Jubilejnik, je bila le prvi od številnih vrhuncev, ki jih ponuja ta najbolj priljubljen in najstarejši turistično glasbeni festival. Takoj za tem sledi na odru Zlatorog glasbeno-tekmovalni spektakel legendarnih glasbenih zvezd, ki v tem času zabavajo TV gledalce, Željka Joksimovića in Halida Bešlića, ki sta v tekmi z Nenom Belanom zbrala največ ploskov oboževalcev. Veliki finale bo odločen prav na odru Zlatorog.

Bend, ki mu preprosto morate prisluhniti, če želite vedeti, kdo postavlja nagrajene trende. Bend, ki mu preprosto morate prisluhniti, če želite vedeti, kdo postavlja nagrajene trende.

Kaj se je dogajalo v četrtek?

Željko Joksimović si je s pomočjo svojih privržencev priploskal zmago v tekmi še dveh glasbenih legend, Halida Bešlića in Nena Belana. Odlični glasbeni nastopi na uvodnem dnevu ter imeniten program Mavrične dežele za otroke. Cvetlična razstava odraz kreativnosti in mojstrstva.

Četudi je četrtek še delovni dan, kar vpliva na festivalski obisk, se včerajšnjemu četrtku v Laškem to ni poznalo. Uvod v festival je vedno zanimiv, kar je bilo videti tudi včeraj. Samo pred odrom Zlatorog se je na zaključku laškega izziva treh glasbenih legend zbralo skoraj 6.000 oboževalcev Željka Joksimovića in Halida Bešlića, ki sta se z elektronskimi ploski svojih navdušencev uvrstila v veliki finale tekmovanja. S po tremi pesmimi sta navdušila publiko, ki je obema sledila v zanosu, prepevala in poplesavala v njunih značilnih ritmih. Zmagovalec nekajmesečne borbe je postal Željko Joksimović, ki je od več kot 34 mio "glasov" sledilcev kampanje iz petih držav, prejel dobrih 15,7 mio elektronskih ploskov in si prislužil steklenico zlatorumene pijače.

Pred tem so obiskovalce na odru Zlatorog z otvoritvenim nastopom navdušili člani domače skupine Jackson in italijanska skupina Dobermann, glasbeno dogajanje na tem odru pa so zaključili res odlični "domačini" Šank Rock. Poznavalci so takoj ocenili, da je takšno odličnost redko videti. Med njihovim nastopom so na oder prileteli ne le damski modrček, tudi moške bokserice. Skupina Panda, ki je nastopila prva na odru Jubilejnik, ohranja svojo značilno glasbeno noto, kar zvesti ljubitelji nadvse cenijo. Otvoritveno slovesnost je spretno povezovala Jasna Kuljaj, gostje pa vsakokrat nestrpno čakajo odprtje prvega festivalskega soda piva, saj brez tega festival pač ni uradno odprt. Prifarski muzikanti, ki sicer podirajo rekorde obiskanosti v največjih slovenskih dvoranah, so svoj nastop popestrili z odlično violinistko Anjo Bukovec in izemnim vokalistom Andražem Hribarjem. Slavko Ivančič je v Laško pripeljal nekaj domače obalne popularne glasbe in nostalgije za Faraoni, skupino Bazar, pa tudi Oliverjem Dragojevićem in Parnim valjkom.

Izjemno uspešno, česar so ga bili veseli otroci in tudi starši, pa so prireditelji izpeljali program Mavrične dežele. Miniexpress vlakec je bil ves čas polno zaseden, otroški frizerski salon in poslikava obraza sta otroke preobrazila v nove male osebnosti, da jih še starši niso prepoznali, otroci so z Domčijem balončijem ustvarjali balone, se posvetili branju in poslušanju pravljic, obiskala sta jih Vodomček in Vodomčica, delovala je ART tržnica in različne ustvarjalne delavnice, pa tudi športa ni manjkalo. Ogledali so si lutkovno predstavo Peripetije čarovnice Hudibabe in prisluhnili tekmovanju prvega Mini Talent showa v okviru festivala.

Posebej velja omeniti res izjemne kreacije cvetličnih umetnikov, ki krasijo okolico Kulturnega centra in celotno mesto Laško, za kar gre pohvaliti Hortikulturno društvo Laško in njihove cvetličarje ter partnerje.

Današnji (petek) glasbeni program:

Oder Zlatorog: MRFY, King Foo, Phil Campbell & The Bastard Sons/UK, Mi2

Oder Jubilejnik: Ina Shai, Isaac Palma, Petar Grašo, Balkan Boys

Oder Malt, didžeji: Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale

Oder Laščan: etno program "Ljubezen večna vstvarla vse...", večerni program s skupino Dori

Starši bodo svoje malčke razveselili z obiskom Mavrične dežele in vseh vragolij, učenosti ter iger, ki jih bodo tam deležni. Nadaljuje se tekmovanje Mini Talent show.

Pridobite več informacij na www.pivoincvetje.si

Bend, ki mu preprosto morate prisluhniti, če želite vedeti, kdo postavlja nagrajene trende. Skupina MRFY je eno najboljših domačih glasbenih presenečenj zadnjega obdobja. Bend, ki mu preprosto morate prisluhniti, če želite vedeti, kdo postavlja nagrajene trende. Skupina MRFY je eno najboljših domačih glasbenih presenečenj zadnjega obdobja.

Oder Zlatorog za ljubitelje rocka

Četrtek: Jackson, Dobermann/ITA, Izziv – zaključek glasbenega tekmovanja in snemanje TV spota (Željko Joksimović, Halid Bešlić in Neno Belan), Šank Rock

Petek: MRFY, King Foo, Phil Campbell & The Bastard Sons/UK, Mi2

Sobota: Stray Train, Hamo & Tribute To Love, The Dead Daisies/AUS, USA, UK; Sokoli & Pankrti

Odrer Jubilejnik s popularno glasbo

Četrtek: Panda, otvoritev festivala ob 21h, Prifarski muzikanti z Andražem Hribarjem in Anjo Bukovec, Slavko Ivančič

Petek: Ina Shai, Isaac Palma, Petar Grašo, Balkan Boys

Sobota: Klara Jazbec, Victory, Marko Vozelj in Mojstri

Oder Malt za ljubitelje elektronske plesne glasbe

Didžeji: Alen Herič, Dean Deen, Tim Urbanya, Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale, Dennis N-bakhaa, Ticko, Adoo in Tomy DeClerque.

V soboto, 14. julija, ob 22h ne zamudite še enega od vrhuncev, in sicer veličastne multimedijske predstave. Skupaj bo na voljo preko 60 odličnih glasbenih dogodkov, saj narodnozabavnih viž na odru Laščan nismo niti omenili. V nedeljo sledijo nastopi pihalnih godb, vseskozi pa festival spremlja bogat etnografski program. Smo našteli dovolj razlogovo za vikend obisk? Da ne pozabimo, cvetje tudi že pozdravlja!


Naročnik oglasnega članka je podjetje Pivovarna Laško Union d.o.o.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin