Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

grammyji

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 7.00

2 leti

Na Grammyjih slavil Jon Batiste, oglasil se je tudi Zelenski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
grammyji | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste, ki je zaslovel z nastopi v komični oddaji Stephen Colbert Show, je na podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are).

Jon Batiste je dobil še grammyje za najboljši nastop v kategoriji ameriških korenin (Cry) in za najboljšo pesem v isti kategoriji (Cry) ter za najboljši glasbeni video (Freedom), grammyja za najboljšo glasbo za vizualne medije (Soul) pa si je razdelil s skladateljem Carlosom Rafaelom Riviero (The Queen's Gambit). Batiste je na podelitev prišel z 11 nominacijami.

Grammyja za ploščo leta je osvojil duet Silk Sonic, ki ga tvorita Bruno Mars in raperski glasbenik Anderson .Paak (Leave The Door Open), z naslovno pesmijo plošče pa sta osvojila tudi grammyja za pesem leta.

Silk Sonic je osvojil vse štiri grammyje, za katere je bil nominiran. Poleg omenjenih še za najboljši R&B nastop, kjer si je grammyja razdelil z Jazmine Sullivan (Pick Up Your Feelings), ter za najboljšo R&B pesem.

Olivia Rodrigo je osvojila tri grammyje vključno z nagrado za najboljšega novega umetnika. Osvojila je tudi grammyja za najboljši samostojen pop nastop in najboljši pop vokalni album (Sour).

Na podelitvi grammyjev pa je na presenečenje vseh "nastopil" tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. V videoposnetku je občinstvo in gledalce pozval, naj podprejo njegovo državo, kolikor in kakor zmorejo.

grammyji | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Kaj je nasprotje glasbe? Tišina uničenih mest in ubitih ljudi," je v angleščini dejal Zelenski, "napolnite tišino z glasbo. Napolnite jo in tako povejte svojo zgodbo. Podprite nas na katerikoli način, le s tišino ne."

Preberite še:

Drake
Trendi Drake za svoje pesmi noče grammyjev
Ne spreglejte