SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Magnifico je ljubljanskemu parku posvetil šlager

3

termometer

 | Foto:
Po sedmih letih bo to pomlad luč sveta ugledal nov album Magnifica, ki svoj novi izdelek napoveduje s singlom Tivoli.

"Poslednji romantik, večni idealist, brezupni blefer, izprijeni voajer," so opisi, s katerimi se identificira priljubljeni Magnifico, ki se po balkanskem projektu Montevideo, bog te video vrača k svojemu mestu, Ljubljani.

Po pravljičnih sedmih letih se namreč vrača z novo ploščo Tivoli, isti naslov pa nosi tudi prvi singel, s katerim Magnifico napoveduje svoj novi izdelek. Glasbena razglednica iz najbolj znanega ljubljanskega parka je posvečena tako samemu Tivoliju kot zgodbam, ki se vsakodnevno odvijajo v njem.

Prepletanje idealiziranih spominov ter bolj ali manj krute realnosti bo osrednja rdeča nit celotnega albuma, ki ga ustvarjalci uvrščajo kar med šlagerske vrhunce. Nastal je v Magnificovem studiu kje drugje kot v Tivoliju, pri tehniki snemanja pa so se spogledovali z legendarnimi šestdesetimi, ko so se izbrusili liki, kot so Serge Gainsbourg, Ennio Morricone in Charles Aznavour. Avtor glasbe in besedila je seveda Magnifico, skladba pa je nastala pod producentsko taktirko Aleksandra Pešuta - Shatz!ja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin